Blogolj!

Hummels Nagelsmanról: nem tudok döntést hozni

Bogdányi Norbert

Carlo Ancelotti menesztése után ismét nyugalom van a Bayern háza táján. Mats Hummels szerint ebben a visszatérő Jupp Heynckes fontos szerepet játszik. Ancelotti kudarcáról megvan a saját maga magyarázata. Ezzel szemben Thomas Tuchelről nem akart nyilatkozni, ami Nagelsmannt illeti: „döntésképtelen”.

A Bayern München Jupp Heynckes reaktiválásával rövid időre megoldotta az edzőkérdést. Thomas Tuchel és Julian Nagelsmann voltak legutóbb a legnagyobb esélyesek. Az egykori dortmundi edzőről, aki jelenleg csapat nélkül van, nem akart nyilatkozni Mats Hummels:

„Majd beszélek róla, ha eljön az ideje. A Bayern vezetőségével egy pár héttel ezelőtt már beszéltünk erről, amikor Ancelotti utódjáról volt szó”

A középhátvéd utolsó dortmundi szezonjában dolgozott együtt Tuchellel. Nagelsmannal kapcsolatban Hummels „döntésképtelen”-nek mutatkozik. De azért bízik is egy kicsit a 30 éves fiatal edzőben:

„Csak két évvel idősebb nálam. De nem tartom lehetetlennek.”,

- mondta Hummels. Szakmailag nincs kétség Nagelsmanban, viszont a tapasztalat mindenképp hiányzik.

„Mostanában az a divat, ha az edző négy, öt taktikai rendszert alkalmaz. Mindenesetre én amellett vagyok, hogy német csapatnak német edzőre van szüksége.”

Új csapatszellem

Hummels ebben látja Ancelotti legnagyobb problémáját. Az általános megítéléssel szemben, hogy a játékosok mindig is jól kijöttek Ancelottival, a Rekordbajnoknál egyáltalán nem ez volt a helyzet. Miért?

„Mi is ezt kérdeztük magunktól”,

- mondta Hummels. Sok emberrel beszélt, akikkel Ancelotti együtt dolgozott és mindenki dicsérte.

„Ancelotti munkájának nagyon fontos része a beszélgetés,  beszédben nem tudott úgy építkezni, mint a többi csapatnál megszokhatta.”

Legutóbb Jerome Boateng is kritikusan nyilatkozott az 58 éves szakemberről. Heynckes alatt visszatért a stabilitás a Bayern játékába – ez zsinórban hét győzelmet eredményezett. Nyilvánvaló, hogy a játékosok dicsérően nyilatkoznak a tapasztalt edzőről.

„Nyilvánvaló hogy megújította a csapatszellemet.”

Forrás : http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44798/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,mats hummels
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?