Blogolj!

Rudy: a konkurenciaharc visz előre minket

Tóth Renáta

Az év utolsó meccsén az év legkeményebb ellenfele vár a Nationalelfre. Az egész éves veretlenség a tét. A Bayern válogatott játékosa nagyon készül a mérkőzésre.

Sebastian Rudy a német válogatott kölni tartózkodása alatt adott interjút a dfb.de oldalnak.

dfb.de: Rudy Úr, a tavalyi marseillesi EB elődöntő óta veretlen a német válogatott. Van egy olyan érzés a csapatban, hogy revansot vennének a franciákon a keddi barátságos mérkőzésen?

Sebastian Rudy: Eddig még nem, ez a mérkőzés itt Kölnben másról szól majd, de ettől függetlenül várjuk már. Jó, hogy egy ilyen ellenfél ellen zárjuk le ezt az évet. A franciáknak nagyon jó játékosaik vannak, erősebb csapatnak vélem őket az angoloknál, fizikailag is helyt kell állnunk majd. Egy biztos: jól felkészültek leszünk és nyerni akarunk.

dfb.de: Ön szerint a kezdőcsapatban kap majd helyet?

Sebastian Rudy: Nem tudom, az edzés után kiderül majd. De nem szabad elfelejteni: mindenki, aki a keret tagja, nagyon jól teljesít a saját csapatában. Jónak találom, hogy ezeket a mérkőzéseket így fel tudjuk osztani.

dfb.de: A franciák nagyon lendületesek. Van ötletük arra, hogy fékezzék meg őket?

Sebastian Rudy: Természetesen nem egyszerű, de az edző ad majd nekünk egy tervet és utasításokat, amiket igyekszünk teljesíteni.

dfb.de: Hogyan fogják megállítani Kylian Mbappét, a PSG ifjú sztárját?

Sebastian Rudy: A védekezést nem kifejezetten rá irányítva fogjuk felállítani, hanem az egész francia csapatra nézve.

dfb.de: Mennyire játszik fontos szerepet az, hogy 2017-ben eddig veretlen a Nationalelf?

Sebastian Rudy: Jó lenne ezt a szép szériát folytatni, de még egy kemény mérkőzés vár ránk.

dfb.de: A válogatott tagjai között vannak világbajnokok, Konföderációs Kupa győztesek, és olyan játékosok, mint Ilkay Gündogan, Marcel Halstenberg és Leroy Sané, akik most szeretnének címet nyerni. Úgy gondolja, hogy a csapat hónapról hónapra bővül?

Sebastian Rudy: Nagyon sok top játékosunk van, és a konkurenciaharc visz előre minket. Mindenki jobb akar lenni és mindenki játszani akar. Az edzéseket komolyan vesszük és a sikeréhség érezhető ott is. Egy olyan csapat vagyunk, ahol egymást visszük előre, elmondhatom, hogy a pályán és azon kívül is jól megértjük egymást. Úgy gondolom, a pályán is lehet látni, hogy milyen jó csapatot alkotunk együtt.

dfb.de: Jérôme Boatengnek haza kellett utaznia, Manuel Neuer és Thomas Müller sérülés miatt vannak távol. Mennyire fontos, hogy a játékosok ilyen intenzív hetek során odafigyeljenek magukra?

Sebastian Rudy: Mindenki a saját testét ismeri a legjobban, és meddig mehet el. Szombaton szabad napunk volt, Londonban a Temzén motorcsónakáztunk. Nem is tudtam, hogy egy motorcsónak ilyen gyorsan tud menni. Nagyon jól szórakoztunk és ez a szabadnap jót tett nekünk.

dfb.de: Az Anglia elleni mérkőzés után az edző azt nyilatkozta, a csapatnak a váltásokat gyakorolnia kell még. Ön hogyan látja ezt?

Sebastian Rudy: Részben nehéz dolgunk volt, mert az angolok nem sok kontrát engedtek nekünk. Egyszerűen a középpályán gyorsan kell a labdát megszereznünk és ehhez elég embernek is kell elöl lennie.

dfb.de: Az Ön esetében is van konkurencia a válogatottban. Hogyan éli ezt meg?

Sebastian Rudy: Nem olyan típusú játékos vagyok, aki figyelem középpontjába szeret lenni, de harcolok a csapatért, a csapatért dolgozom, és a legjobb teljesítményemet igyekszem nyújtani. A Bayernben minden nap a legjobb játékosokkal edzek és remélem, ez segít nekem abban, hogy játékosként fejlődhessek.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44756/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Barátságos mérkőzések,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?