Blogolj!

Tolisso Interjú

Domonkos Altdorfer

-Corentin Tolisso minden probléma nélkül illeszkedett be a Bayernbe

-Jól érzi magát a nyári szerzemány a Säbener Strassén

-Top-körülmények között dolgozunk

München- Corentin Tolisso hamar felvette a Bundesliga ritmusát. A francia válogatottra fontos szerep hárul, hála annak, hogy erős a párharcokban, gólveszélyes és a győzni akarás dolgozik benne. Exkluzív interjúban beszél Tolisso a bundesliga.de-nek Jupp Heynckesről és a Bayern illetve a Bundesliga különlegességéről.

bundesliga.de: Herr Tolisso, a Bayern egy hónappal ezelőtt még öt pontos hátrányban volt a Dortmunddal szemben. Jelenleg 6 az előnye. Gondolta volna, hogy ilyen könnyen fog menni?

Corentin Tolisso: Nem feltétlenül, pedig az ember tudja, hogy a futballban gyorsan változhat minden. De mióta Jupp Heynckes az edzőnk,minden nagyon jól zajlik. A visszatérése óta minden meccset meg tudtunk nyerni. Jó formában vagyunk, amit a Dortmund ellen meg is mutattunk. Így kell csinálni a továbbiakban is.

bundesliga.de: Úgy tűnik a Bayern megint könnyedén az élre állt. Gondolja, hogy újra egyeduralom következik?

Tolisso: Hosszú még a szezon. Csak a 11. játéknapnál tartunk, ennek megfelelően sok minden történhet még. Hogy milyen gyorsan történik minden, éppen most tapasztaltuk. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy az elvárásoknak megfeleljünk.

bundesliga.de: A Dortmund és a Lipcse a legnagyobb konkurensek?

Tolisso: Azt gondolom, igen. Az RB Leipzig a kupában megnehezítette a dolgunkat. A Dortmund újra fel fog jönni. Erős csapat.

bundesliga.de: Mi a cél karácsonyig?

Tolisso: Természetesen őszi bajnokok szeretnénk lenni. Ez a cél a téli szünetig. Kivétel nélkül minden meccset meg akarunk nyerni, a sikerszériát olyan hosszúra nyújtani, amennyire csak lehet. Ez is egy tetszetős kihívás.

bundesliga.de: Hogyan írná le a napi munkát egy hónappal Jupp Heynckes kinevezése után?

Tolisso: Az edző nagy hangsúlyt fektet a fegyelemre és a zártságra. Sokat dolgozunk a védelmen, kompaktabbak vagyunk, és új stabilitást nyertünk, ami extrém fontos, hogy a balanszot megtaláljuk a védelem és a támadóegység között. Jó úton haladunk.

bundesliga.de: Négy hónapja a rekordbajnok kötelékében áll. Milyennek látja?

Tolisso: Nem kellett sok idő, hogy megállapíthassam, mennyire nagyszerű klub az FC Bayern. Minden szervezett, az ember semmit nem bíz a véletlenre, top körülmények között dolgozunk. Az edzőközpont a Säbener Strassén szintén nagyszerű. Minden megvan, hogy az ember profiként a munkáját optimális körülmények között végezhesse. Nagyon boldog vagyok.

bundesliga.de: Miben más a Bundesliga mint a Ligue 1?

Tolisso: Legelőször az imponált, ahogy a szurkolók a játékosokkal bánnak. Az utcán folyamatosan megállítanak egy fotóra vagy egy aláírásra. Nem tolakodnak és ezt értékelem. A Bundesligában másképp játszanak és másképp edzenek. Konkrétan: Az edzések nagyon intenzívek. Ha labdát szerez a csapat, gyorsan megindul előre. Ámulok azon is, hogy egy egy csapat milyen sok mozgással játszik.

Forrás : http://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44660/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?