Blogolj!

Löw: a kezdőcsapatba teszem Haltensberget

Tóth Renáta

Ma este Németország a Wembleyben játszik Anglia ellen barátságos mérkőzést. Az elutazás előtt Löw, Khedira és Sandro Wagner válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Joachim Löw kísérletezni szeretne az angolok és a franciák elleni mérkőzéseken

JOACHIM LÖW:

az Anglia elleni mérkőzésről: Várjuk a mérkőzést, a Wembleynek különleges kisugárzása van, örülünk, hogy ilyen kulisszák közt játszhatunk. Egy olyan ellenféllel van dolgunk, akik az elmúlt 2-3 évben fejlődésen mentek keresztül, gyors tempóban tudnak támadni, gyors játékosaik vannak, és nagyon jól szervezett csapatról van szó. Egyike a legjobb csapatoknak, ha a váltásról van szó. Nem szabad azt hinnünk, hogy a labdabirtoklással uralhatjuk a játékot. Jól szervezetten kell játszanunk.

a VB előtti tesztelésről: Jól akarunk játszani, az eredmény mindig fontos kritérium. De van egy-két dolog, amit ki akarok próbálni és kísérletezni szeretnék vele - erre most van lehetőségünk. Nem akarom, hogy csak azok játszanak, akik szoktak, hanem másoknak is lehetőséget akarok adni.

az újonc Marcel Haltensbergről: Úgy tervezem, a kezdőcsapatba teszem Marcel Haltensberget, mert a Lipcsében már nagyon régóta jó játékot mutat. Fizikailag erős játékos, nagyon jól fejel is. Amíg a keretünk tagja, látni akarom, hogy játszik.

Toni Kroosról: Szerdán beteg volt, csütörtökön csak bemelegítést végzett. Meglátjuk, hogy érzi magát, még beszélnem kell vele. Ha nem érzi magát teljesen egészségesen, pihentetem.

Sandro Wagnerről: Támadó poszton sok játékosunk van, mint Timo Werner, Julian Draxler, vagy Leroy Sané, és mind más típusú játékos. Sanro Wagner középjátékos, a beadásoknál nagyon veszélyes tud lenni.

Manuel Neuer sérüléséről: Az elmúlt két hétben nem beszéltem vele, nem is hallottam semmi újat felőle. De amit tudok az orvosoktól, az nem okoz nekem álmatlan éjszakákat. Tudom, hogy Manuel felépülése a terv szerint halad, és a következő évben már ismét edzhet. Az orvosok szerint a VB-ig biztosan felépül és ismét játszhat, ezért nem is izgulok.

a VB keret tervezéséről: A barátságos mérkőzések is számítanak természetesen, de ebből jövőre csak kettő lesz. A döntést nagy részben befolyásolja majd a játékosok teljesítménye a csapatuknál. Minden játékosról vannak feljegyzéseim (úgynevezett játékos profil), amelyen szerepelnek az erősségek, gyengeségek. Néhány játékosnak természetesen már megvan a helye - természetesen nem Mats Hummels, Toni Kroos vagy más olyan játékosok keretbe kerüléséről beszélünk, akik a válogatott alapemberei. Az a fontos, hogy minden posztra legyen két emberünk, mindenkinek legyen helyettese. Nehéz lesz dönteni, különösen ott, ahol egy posztra a jelöltek száma nagyon sok.

SAMI KHEDIRA:

a posztján kialakult konkurenciáról: Már 8 éve vagyok a válogatott tagja és az első naptól kezdve nem változott a véleményem, még akkor sem, ha unalmasan hangzik: hihetetlenül boldoggá tesz, hogy ilyen játékosokkal játszhatok együtt. Jó srácok és tanulhatok tőlük. Egy nagy közös célunk van, a világbajnokságot megnyerni, és ehhez jó játékosokra van szükségünk. Ezért nem érzem ezt a jelenlegi helyzetet balszerencsésnek.

tesztjátékról egy nagy ellenfél ellen: Az elmúlt években észrevehető volt, hogy kisebb sérülések miatt mondanak le játékosok mérkőzéseket, különösen barátságos mérkőzéseket. Most másról van szó. Az ilyen mérkőzések visznek előre minket és a válogatottat is. Ilyen ellenfelek ellen is lehet új dolgokat kipróálni, kísérletezni - és úgy gondolom, ez nagyon pozitív dolog.

Mario Götzéről: Mario nagyon higadt és tiszta benyomást keltett, és a legfontosabb a teljesítménye, ami a Dortmundban nagyon pozitív. Top játékosokra van szükségünk, és ő ismét 100%-os. Örülök, hogy ismét köztünk van.

az angol foci fejlődéséről: Ha valaki Angliára és a Premiere Leagure gondol, akkor először a sok pénz jut eszébe, amit a futballba fektettek. Úgy hiszem, hogy az angol Futballszövetség felismerte, mint ahogy a DFB is sok évvel ezelőtt, hogy a képzést is javítaniuk kell - ez már látszik az utánpótláson is. Lenyűgöző látni, mennyi fiatal és tehetséges játékos van, akik a csapatukban is fiatalon már vezéregyéniséggé válnak.

Sandro Wagnerről: Sandroval kapcsolatban említésre méltó, hogy ha hibázik, észreveszi és tanul belőle. Ő az élő példa arra, hogy soha nem szabad feladni. A válogatottba bekerülni idősebb korban is lehet, ez pedig még különlegesebbé teszi.

SANDRO WAGNER:

az angol futballról: Az angol futball teljesen más, az érzés és az atmoszféra teljesen különbözik a Bundesligától. Ez sokat elmond róla.

az esélyeiről a VB-n való részvételhez: Mindig örülök, ha a válogatottban játszhatok, ez megtiszteltetés. Élvezem, mert nagyon régen nem voltam már a keret tagja. A VB még messze van, és megpróbálok a feladataimra koncentrálni, a többi meg majd jön magától. Ha túl sokat gondolok a VB-re, hátráltat a mindennapi feladataimban.

Mario Götzéről: Csak most ismertem őt meg, nagyon kellemes társaság, pozitívan csalódtam. Mint német futballszurkoló örülök, hogy ismét a válogatott tagja lehet.

forrás: dfb.de 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44643/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?