Blogolj!

Bierhoff: a világbajnokságnál más a helyzet

Megint itt egy klasszikus: pénteken 21 órától a Wembley-ben mérkőzik meg egymással a német és az angol csapat. Ott is, miként majd szerdán a franciák ellen, Joachim Löwnek nagy csapat ellen van lehetősége tesztelni a gárdáját. Ezekről a meccsekről beszél Oliver Bierhoff válogatottmenedzser, valamint két játékos, Mario Götze és Niklas Süle.

Oliver Bierhoff a…

…2018-as világbajnokságról: Nem szabad azt gondolni, hogy a sikeres kvalifikáció és a Konföderációs Kupa győzelem után simán meglesz. A világbajnokságnál más a helyzet. De tudunk a bennünk lévő nagy potenciálról. 100%-ot kell beleadni, nem szabad félvállról venni a dolgot. Most mi vagyunk a vadak, akikre mindenki vadászik. Tudjuk, hogy mi történik a többi országban, például Anglia U-17-es és U-20-as világbajnok lett. Mindenki ránk figyel, ezért kell a 4 barátságos meccsből (Franciaország, Anglia, Spanyolország és Brazília) tanulni és továbbfejlődni. Löw szerint nem az eredmény, hanem a fejlődés a fontos. Tudjuk, hogy favoritként érkezünk a VB-re, de azt is tudjuk, hogy nehéz feladat lesz megnyerni.

…a saját elmúlt évéről: Az elmúlt évben a kvalifikációt és a Konföderációs Kupát lehet kiemelni. A játékosok tudása alapján tudtuk, hogy a csoportból simán tovább kellett jutni. De ahogy a többi nemzetre néztünk, ez nem volt már olyan magától értetődő. De a játékosok maximális teljesítményt nyújtottak, ez pedig boldoggá és büszkévé tesz minket.

…a Konföderációs Kupáról: Nem tudtuk, mit fog hozni a torna. Jó látni, hogy az új játékosok milyen hamar beilleszkedtek és mekkora energiát vittek a csapatba. A válogatott fejlődéséhez nagyban hozzájárult a torna. A szövetségi kapitánynak pedig nagyobb választéka lett a jó játékosokból. Jó reményekkel állok neki 2018-nak.

…a visszatérőkről: Nagyon jó, hogy Mario Götze és Ilkay Gündogan vissza tudott térni a válogatottba. Nehéz időkön vannak túl. Remélem, hogy minél hamarabb a lehető legtöbbet tudják a válogatottért nyújtani. Mario egy szabad, szorgalmas játékos. Látható, hogy nagy kedvvel tért vissza a futballhoz. Szerintem van elég ideje a felépülésre. A világbajnok játékosaink mindig szívesen jönnek ide. Így pedig egy különleges atmoszféra jön létre, és nagyon jó teljesítményt mutatnak. Ez pedig a fiatalok fejlődéséhez vezet, ha a legjobb játékosokkal játszhatnak.

…a VB szállásáról: Minden alternatívát elfogadhatunk, hiszen magasak az elvárások. December 1-jéig dönteni akarunk.

Mario Götze a…

…visszatéréséről: Nagyon örülök, hogy hosszú idő után újra meghívást kaptam. Jó élmény megint ott lenni és a történteket visszanézni.

…a VB kvalifikációról és a Konföderációs Kupáról: A kvalifikációk és a Konföderációs Kupa után jó felállt a csapat. Mindig rossz érzés, ha nem tudsz játszani. De egy ilyen tornán ilyen eredményekkel a játékos és a szurkoló is örül. Végignéztem a tornát.

…a felépüléséről: Fontos számomra, hogy a csapatban a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam és a válogatottnak minél hamarabb rendelkezésére álljak. Ez nem az első hosszabb sérülésem volt. De volt idő átgondolni mindent. A célom a nyári felkészülés volt, ez sikerült is. 100%-osnak érzem magam, és remélem, hogy egészséges maradok és tudok játszani. Ez a legfontosabb dolog a számomra.

…a 2014-es góljára a döntőben: A 2014-es döntő gólom a világbajnokságon természetesen egy nagyon jó élmény. De 2017-et írunk, 2018 is már itt van. A futballban is elmúlik ez, így nekem is fejlődni kell. A tapasztalataim sokat segítenek. Nagyon szép idő volt, de remélek még sok ilyen évet a válogatottban.

…a kedvenc pozíciójáról: Már sok helyen játszottam. A kedvencem mégis középen, a 8-as vagy a 10-es poszton van. Ott érzem magam a legjobban.

Niklas Süle a…

…a meghívásról: Nagy büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetek. Örülök, hogy az utóbbi időben már egyre többször észrevettek. Ehhez még jön a Konföderációs Kupa, ahol egy egészen elképesztő eredményt értünk el. Szuper volt a nyár. Nagyon jól éreztük magunkat Oroszországban.

…meccsekről Anglia és Franciaország ellen: Nagyon jó meccseken vagyunk túl, főleg az olyan fiataloknak jelent sokat ez, mint én. Mindenki örül, főleg a Wembley miatt. Szerintem ez a legszebb stadion a világon. Óriási lenne, ha pályára léphetnék ott.

…a háromoroszlánosok sérüléseiről: Angliának is szuper játékoskerete van. Nehéz lesz ellenük játszani. Habár Kane hiányzik, ott van Vardy, vagy még sokan mások, akiket nehéz lesz megállítani.

…Mario Götze VB-góljáról: Nagy szurkolóként extázisban voltam a gólnál. Libabőrös lettem abban a pillanatban, de szerintem az egész országban ez volt.

Forrás : https://www.dfb.de/start/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44616/pics/lead_800x600.jpg
Barátságos mérkőzések,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?