Blogolj!

Ők Heynckes vesztesei a Bayernnél?

Habo Peter

Amióta Jupp Heynckes visszatért a Bayern München kispadjára, óriási eufória lengi be a Säbener Strasse-i székházat. Rendszeres téma a régi-új edző munkája, mellyel az álomszerű menetelés mellett visszatért a korábbi éveket jellemző dinamika is.

A megszabott irány teljesen világos: a 72 éves edző a jól bevált, tapasztalt játékosokra támaszkodik. Azokat, akiket Carlo Ancelotti ritkán vetett be a tavalyi szezonban, most Heynckes élvonalában harcolnak. A legjobb példa erre Thomas Müller és Javi Martínez csatasorba állítása, akiknek a segítségével 2013-ban sikerült a triplázás.

Ez természetesen azt is jelenti, hogy Heynckes hivatalba lépését követően egyes játékosok kevesebb szerephez jutnak, főleg az újonnan érkezők közül.

Tolisso cseresorba került

Corentin Tolisso különösen nehéz helyzetben van: míg az Ancelotti-éra alatt rendszeresen kapott lehetőséget, Heynckes irányítása alatt inkább csak tartalékos szerephez jut. A Celtic Glasgow és a Borussia Dortmund elleni átütő győzelmeket Tolisso a kispadról nézte végig. Nem így képzelnénk el a Bundesliga legdrágább játékosának sikertörténetét.

Tolisso csak a Hamburger SV ellen játszott teljes meccset, és ha már ott volt, győztes gólt is lőtt.

"Ancelotti keze alatt is játszottam, és most Heynckes irányítása alatt is fogok" 

- mondta a francia a meccset követően, de a tények azonban mást sugallnak, hiszen Martínez jóval több lehetőséghez jut. Ez nem véletlen, mert a spanyol remekül végzi a "hatos" pozíció munkáját és amíg kitart a remek formája, nehéz feladat elé állítja Tolissot.

Másik sokat mondó tény, hogy bár Heynckes kevésbé építi be csapatába Sebastian Rudyt, mégis jobban preferálta a német középpályás munkáját Martínez kisebb sérülése alatt, mint a franciáét.

Heynckes "sokkal többet" vár el Vidaltól

A chileinek soha nem volt könnyű dolga, amikor a csapatba kerülésért kellett harcolnia és ez Heynckes irányítása alatt sincs másképp. A mester csak háromszor szerepeltette kezdőként Vidalt ebben a szezonban, akit a leverkuseni edzősködése óta már jól ismer.

"Arturo nagyszerű játékos, de sokkal többet várok tőle"

- mondta Heynckes a közelmúltban.

Annak érdekében, hogy visszanyerje helyét, vissza kell térnie tavalyi harcos formájához.

Hummelsnek és Boatengnek bérelt helyük lesz a kezdőcsapatban?

Niklas Süle kemény dilemma elé állítja Heynckest, amikor az ideális csapatösszeállításról van szó. A válogatott játékos Ancelotti csonka szezonkezdetekor mindössze három bajnoki meccsen és két Bajnokok Ligája meccsen volt kezdő.

Heynckes érkezésével a német védő helyzete egyre nehezebbé vált, mivel a 72 éves szakvezető inkább Hummels és Boateng játékát látta megbízhatóbbnak a belső védő posztokon.

Süle még nem játszott három meccsnél többet Heynckes visszatérése óta.

Végül James hozza meg az áttörést?

Heynckes nyilvánvalóan tudja, hogyan tartsa motiváltan a cserepadra kényszerülő játékosait.

"Minden játékossal beszéltem, akik nem voltak itt a kezdetektől, többet mint másokkal"

- mondta el az edző, akiknek ezzel reményt adott a szereplésre.

"Azt hiszem, nem elégedetlenek az esélyeiket illetően"

Ezek a beszélgetések minden bizonnyal gyümölcsözőek lehetnek, amit legjobban James Rodríguez példája is igazol. Ancelotti távozását követően már sok szakértő elásta Jamest és az ő álmait, de Müller sérülése alatt remekül élt a belé fektetett bizalommal.

A Lipcse és a Dortmund elleni győztes meccsek során a 26 éves kolumbiai bebizonyította, hogy helye van a kezdő tizenegyben.

"James fantasztikus labdarúgó"

- dícsérte Heynckes nemrég a játékosát.

James nagyszerű példája erőt adhat Tolissonak, Vidalnak és Sülének, hogy az edzéseken mutatott eredménnyel ki lehet vívni a helyet a kezdőcsapatban.

"Olyan ember vagyok, aki ha látja, hogy a játékosai készen állnak, akkor lehetőséget adok nekik"

Forrás: https://www.sport.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44567/pics/lead_800x600.jpg
arturo vidal,BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Interjúk, nyilatkozatok,james rodriguez,Játékosaink,jupp heynckes,niklas süle
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?