Blogolj!

Metzelder: a legnagyobb favoritok között vagyunk

Bogdányi Norbert

A vb ezüstérmes egykori válogatott játékos szerint sokat változott a német futball helyzete. Ma már a Nationalelf szakvezetője válogathat a legbővebb keretből a világon. Ezért is tartja a 2018-as vb egyik legnagyobb esélyesének a német csapatot.

A DFB.de által készített interjúban Metzelder beszél a német válogatott vb felkészüléséről és az ehhez kapcsolódó Anglia és Franciaország elleni barátságos mérkőzésekről is

DFB: Hogyan ítéli meg a német válogatott szereplését ebben az évben?

Metzelder: Az U 21 megnyerte az EB-t, a válogatott a konföderációs kupát, ehhez jön még egy összességében sima kvalifikáció. Ha ezt azokkal a selejtezőkkel hasonlítom össze, amiket akkoriban nekünk kellett játszani, nem kell többet aggódni. A végjátékra való felkészülés a DFB részéről mindig száz százalékosan zajlik, annak reményében, hogy a tornán mindenki formában lesz és egészséges.

DFB: Hogyan követi a válogatottat 47-szeres válogatottként és az eredményes 2006-os VB részeseként?

Metzelder: A meccseket „érdeklődő megfigyelőként” nézem. Az én időmben és azelőtt még kutatni kellett a legjobb játékosok után. Jogi Löw most meg azzal a problémával találja magát szemben, hogy 40 kiváló játékos közül 20-at azért kell felhívnia, hogy közölje velük: nem vagytok benne a keretben. Így megváltoztak az idők.

DFB: Hogyan ítéli meg a 2018-as címvédés perspektíváit?

Metzelder: A legnagyobb favoritok között vagyunk. Talán nekünk van a legbővebb keretünk. Eddig jó volt a felkészülés a tornára minden probléma ellenére. Tulajdon képen ki lehet abból indulni, hogy Németország az elődöntőig eljut, ahol normális esetben nagyon szoros meccsek vannak. De egyértelműen a legjobb csapatok közé tartozunk.

DFB: Milyen jelentőséggel bírnak az olyan felkészülési meccsek, mint a soron következő Franciaország és Anglia elleni?

Metzelder: Amikor két erős futballnemzet összeméri az erejét, az mindig arról szól, hogy jelezzünk a konkurenciának. A konkurensek követik, hogy mit csinálnak a németek és milyen eredményeket érnek el. A csapat fejlődése szempontjából is fontosak ezek a meccsek, ahogyan azoknak a játékosoknak is akiknek még nincs olyan sok válogatottságuk. Itt meg lehet állapítani, hogy egy jó Bundesliga játékos nem mindig jó válogatott játékos is. Másrészről az is megtörténhet, hogy néhány játékosnak jobban megy a válogatottban, mint a klubcsapatnál.

Forrás: https://www.dfb.de/start/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44470/pics/lead_800x600.jpg
Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?