Blogolj!

Robben alig tudja elhinni a Bayern fordulatát

Négy Bundesliga forduló alatt a Bayern öt pontos hátrányból hat pontos előnyre váltott a Dortmunddal szemben.

Arjen Robben elismeri, hogy a gyorsaság, amivel a Bayern München átvette a vezetést a Borussia Dortmundtól, meglepetésként érte.

A Dortmund veretlen volt az első hét mérkőzésén Peter Bosz alatt és öt ponttal is vezetett a Bayernnel szemben, de egy drasztikus fordulat történt a szerencséjükben, és csak egyszer győzedelmeskedtek az utóbbi hat tétmérkőzésen, az összes sorozatot tekintve.

Hirtelen zuhanásuk egybe esett a Bayern nyerő szériájának kezdetével. Mióta Jupp Heynckes átvette Carlo Ancelotti helyét edzőként, a szombati 3:1 a hetedik győzelem volt sorozatban.

A Bayern most vezet 11 mérkőzés után, négy pont előnnyel az RB Leipzig és hattal a Dortmund előtt, amit Robben alig akar elhinni:

Visszatértünk a helyes útra, semmi más. Nem szabad elszállnunk

- mondta Robben, aki megnyitotta a gólok sorát a 93. Bundesliga találatával.

Nagyon boldogok vagyunk, mert amikor az edző jött, öt ponttal le voltunk maradva, most pedig hat ponttal vezetünk. Ha ezt mondtad volna néhány héttel ezelőtt, azt mondtam volna, őrült vagy. Tudjuk, Heynckes mire képes. A játékosoknak kell elvégezni a feladatot a pályán, de ő ad nekünk struktúrát, ő mondja meg, hogyan játsszunk, és most sokkal stabilabbak vagyunk. 

Christian Pulisic volt a Dortmund egyik biztos pontja és kulcsszerepe volt Marc Bartra szépítő góljában, azzal hogy előtte a saroknál bent tartotta a labdát. Csalódott volt amiatt, ahogy Bosz csapata kezdett, de igyekezett pozitív maradni az esélyeiket illetően a nemzetközi szünet után.

Nem játékra készen jöttünk ki az első félidőben. A Bayern azt csinált, amit akart, sok helye volt rá. A második félidőben intenzívebbek voltunk, de ez nem volt elég. Nem játékra készen jöttünk ki és egy ilyen csapat ellen, mint ők, igy nem lehet nyerni. Nem szabad lehajtani a fejünket, továbbra is küzdenünk kell, edzeni es megpróbálni mindent jól csinálni. Szükségünk van a biztatásra a magunk, valamint a stáb és a szurkolóink részéről - ez nagyon fontos. - Ez sem tart örökké, a dolgok jobbra fordulnak majd.

- mondta Pulisic.

Fordította: Gulyás Gábor

Forrás: https://www.onefootball.com/en/home

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44467/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?