Blogolj!

Lewandowski: koncentráltnak kell maradnunk

Elképesztő gólok, számos helyzet, látványos védések - és Bayern győzelem. A top összecsapás a kupagyőztes és a bajnoki címvédő között nem okozott csalódást. 

„Valóban remek mérkőzés volt"

- mondta Jupp Heynckes miután a két csapat a remek támadójátékával elkápráztatta a közönséget mind a tévé előtt, mind pedig a stadionban.

„Mindkét csapat a támadásra koncentrált, sok helyzetet alakított ki”

- mondta Robert Lewandowski, aki mindenütt veszélyes volt, és hamar betalált a kapuba a visszatérése után. Az első jó hír a kezdőrúgás előtt érkezett, amikor is Joshua Kimmich neve feltűnt a kezdőben - a gasztroenterológus tanácsa ellenére.

„Nem volt csodás gyógyulás ”

- mesélte a jobbhátvéd a meccs végét jelző sípszó után:

„a fertőzés amilyen gyorsan jött, szerencsére olyan hamar el is tűnt. Nagyon elégedett vagyok, hogy játékra kész lehettem"

Senki sem akar kihagyni egy meccset sem ezek után.

Kiemelkedő első félidő

„A csapat kiemelkedően játszott az első félidőben”

- emelte ki Jupp Heynckes. Kimmich hozzásegítette Lewandowskit, hogy megduplázza az előnyt egy remek sarkazással még a félidő előtt. A Bayern edzője hozzátette:

„ A Dortmundnak is volt 3 remek lehetősége, de Sven Ulreich káprázatosan védett.”

Fantasztikus formában van, az utóbbi hetekben az egyik legjobbja a csapatnak - méltatta Heynckes a hálóőrt. Ulreich rendszeresen játékban volt a fordulás után is. Néhány helyzetet a Bayern is kialakított, de a hétközi fordulóval tarkított hetekben kiütközni látszott a fáradtság. David Alaba lövése a kapuba talált és ezzel gyakorlatilag lezárult a találkozó érdemi része.

„Épphogy csak hozzáértem a labdához”

- mondta Lewandowski aki részt vett a gólban, de a lengyel játékos azért örült csapattársa góljának, mert így 

„szerencsére be tudtuk lőni a döntő gólt.”

De a csapat nem tudta tartalékolni energiáit a megnyugtató vezetés ellenére sem. A Dortmund túl veszélyes volt, és veszélyesek is maradtak a kontratámadásaikkal amikkel újra és újra lecsaptak.

Ulreich így elemzett:

„Fontos volt, hogy ne kapjunk gólt”

A második félidő nagyon nehéz volt - mondta Heynckes - aki végül nagyon elégedett volt azzal, hogy jókor szerezte meg csapata a harmadik gólt. Elmondható, hogy a csapat tele van remek kvalitású labdarúgókkal. Marc Bartra becsületgólja azért elviselhetővé tette a dortmundiak számára a végjátékot.

Különleges dicséret az edzői stábnak

A Bayern vezetősége nagyon elégedett volt a hozzáállással. Nagyon sűrű heteken vagyunk túl és ez látszik a játékosokon is - mondta hozzá Heynckes. Robben egyetértett vele: megtehettük volna, hogy négy vagy öt játékost lecserélünk az előző meccshez képest, mert nagyon kimerültek vagyunk. Őrület amit az utolsó pár meccsen véghezvittünk. Heynckes hangsúlyozta, hogy a gyúrók és az orvosi stáb éjt nappallá téve dolgoznak a csapat mellett.

Hét mérkőzés és hét győzelem után a csapat egy kis lélegzethez juthat. A bajorok minél erősebben szeretnének visszatérni a válogatott szünet után. Mindig meg kell maradni szerénynek. Az rendben van, hogy elégedettek és boldogok vagyunk de semmi több, figyelmeztet Robben az eufóriára:

Ez csak egy lépés volt semmi több.

Lewandowski az elkövetkezendő feladatokra koncentrál:

„Ez több volt mint egy sima hónap a téli szünetig. Minél több pontot akarunk szerezni a bundesligában, meg akarjuk szerezni mindkét győzelmet a bajnokok ligájában és továbbjutni a német kupában. Koncentráltnak kell maradnunk a végéig.

Fordította: Pandula László

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44465/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?