3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Mario Götze az örökrangadő előtt: első a második ellen, ez egy különlegesség

Kun Béla

Vajon lesz-e testvér párharc a Bundesliga szombati rangadóján? Én személyesen is találkoztam Mario Götze öccsével, Felix-el, aki mint köztudott, hogy az FC Bayern játékosa! Vajon kap-e esélyt az ifjonc a bátyja elleni mérkőzésen! Ez lehetne az első hivatalos Götze párbaj...

S végre eljött az idő, itt az örökrangadó napja. Borussia Dortmund, az FC Bayern ellenében. Mario Götze már mindkét csapatban pályára lépett a nagy német rangadón

Bundesliga.de: A rangadó van most műsoron a Dortmund és a Bayern között, melynek minden Bundesliga-szurkoló nagyon örül. Ez Önnek is egy különleges mérkőzés, mit vár a találkozótól?

Mario Götze: Az aktuális szituáció alapján: első a második ellen, ez természetesen egy különlegesség. Egy jó mérkőzés elé nézünk. Örülünk neki természetesen. S meglátjuk, hogy szombaton a Bayern ellen mit sikerül a meccsből kihozni.

Bundesliga.de: Melyik a legemlékezetesebb mérkőzése a rekordbajnok ellen?

Götze: A legemlékezetesebb? Úgy emlékszem, hogy az első gólom az Allianz Arénában lőttem, egy szöglet után. Nem emlékszem, hogy ez mikor volt (nevet) gyorsan repül az idő. De egy emlékezetese pillanat volt, az biztos.

Bundesliga.de: Mi jellemzi most Önt a rangadó előtt: öröm vagy feszültség?

Götze: Egy jó adag öröm. A mérkőzés fontosságát átérzi minden játékos, amikor kimegyünk melegíteni, és a buszon is, ha leszállunk és bemegyünk a Stadionba. Mindenki tudja, hogy ez egy különleges meccs lesz.

Bundesliga.de: Mi jellemzi a rekordbajnokot, és hogyan lehet őket legyőzni?

Götze: Nagyon jó minőségű csapatuk van, és ismét az első helyen vannak. Az egyéni képességeik Németországban kiválóak. Ezért is egyszerűen nehéz őket legyőzni. A döntő pillanatokban egyszerűen ott kell, hogy legyünk, jól kell koncentráljunk.

Bundesliga.de: Milyen szerepet játszik egy ilyen mérkőzésen a mentalitás?

Götze: A mentalitás egy nagyon fontos faktor. Tudjuk, hogy mi ennek a meccsnek a tétje. Végülis, az első játszik a másodikkal. Fontos, hogy ebben az összehasonlításban mi legyünk a jobbak. Egyszerűen a maximumot kell a pályára vinni.

Bundesliga.de: Ön már nagyon sok címet gyűjtött össze, hogy érzi magát így 25 évesen?

Götze: Természetesen nagyon büszke vagyok rájuk, arra is, ami a múltban történt. Nagyon nagyszerű évek voltak, s ezek címekkel lettek kitömve. Nagyon szerencsésnek érezhetem magam.

Bundesliga.de: Mégis a BVB tapasztaltabb játékosai közé tartozik. Hogyan segíti Ön a fiatalokat fejlődésükben?

Götze: Azt gondolom, hogy egy oldalról, az nagyon nehéz, mert mindenki a saját útján halad. A másik oldalról viszont a tréningen úgy van, hogyha valami feltűnik, valamilyen szituáció előfordul, akkor azt továbbadja a fiataloknak.

Bundesliga.de: Ön 25 éves, hogyan értékeli eddigi karrierjét?

Götze: Az ember az idővel fejlődik. Tapasztalatokat gyűjt, mint játékos. Sokat játszottam, sokat nyertem és jó emlékekre tekinthetek vissza. Ez nem kérdés. De van még lehetőség felfelé, s ezt igyekszem magamból kihozni. Természetesen mindez egy kicsit az edzőtől is függ. Melyik rendszerben, melyik pozícióban játszik az ember. A nyolcas pozícióban azonban jelenleg nagyon jól érzem magam, a köztes területeken. Ebben a pozícióban lehet, a játékot szervezni. Ez sokat jelent.

Bundesliga.de: Szombaton hazai körülmények között fogadják az FC Bayern Münchent, a Signal-Iduna-Parkban. A meccs közben érzékel valami különlegeset a stadionban?

Götze: Vannak pillanatok, amikor érzem, hogy hangosabb, vagy halkabb a stadion, ez biztos. Jelenleg pl. a Bayern vagy a Schalke ellen, az ember ezt komolyan veszi. Már előtte a szurkolók a stadion előtt vannak. A tömeget, ami a stadion előtt áll, érzékeljük. Már akkor elkezdődik, amikor utazunk a stadionba.

Bundesliga.de: Ön ismeri a Bayernt, és a Dortmundot is, mi jellemzi a Dortmundot?

Götze: Az egész összességében. A stadion, a szurkolók az egész csapat, és akik a meccsek alatt velünk együtt szurkolnak. Ez az a különleges, amit a Dortmund csinál.

Forrás : http://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44387/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,mario götze
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?