Blogolj!

Heynckes a Dortmundról: versenyképes csapatuk van

Tóth Renáta

Heynckes zsinórban 7. győzelmére készül a Bayernnel

Pénteken Jupp Heynckes válaszolt a sajtó kérdéseire. A szombati, Dortmund elleni rangadó mellett megkérdezték véleményét a videóbíróról is.

Hamarosan itt a válogatott szünet, Jupp Heynckes is tarthat egy kis pihenőt:

"A magánéletet is meg kell szervezni, de, hogy magamat dicsérjem, ez is működik."

- mondta a bajorok edzője nevetve a sajtótájékoztatón. Úgy tűnik, neki minden egyszerűen megy, mégis a szombati, Borussia Dortmund elleni rangadó előtt figyelemre int.

Jupp Heynckes...

...a szombat esti mérkőzésről: Feltételezem, hogy ez egy olyan meccs lesz, amelynél minden tekintetben modern játékot láthatunk, intenzív meccs lesz azonos szintű csapatokkal. Ha két ilyen fél találkozik, akkor semmilyen korábbi történésnek nincs jelentősége.

...a Borussia Dortmund jelenlegi helyzetéről (Heynckes visszatérése óta egyszer nyertek 6 tétmérkőzésen): Ismét egy versenyképes csapatuk van, a Bayern ellen biztosan mást fognak mutatni majd, sokkal figyelmesebbek és motiváltabbak lesznek, mint legutóbb. 5 héttel ezelőtt a Real Madrid volt az európai futball nonplusultra csapata, most minden oldalról kritika éri őket. Ez is azt mutatja, milyen gyorsan változó üzletág ez. A szezon kezdetekor a Dortmund kiváló futballt játszott, ezt még vissza lehet hozni.

...Peter Boszról, a BVB edzőjéről: Minden edzőnek időre van szüksége ahhoz, hogy a szakértelmét átültesse a csapatba, ő egy magasan képzett edző. Néha kerülőutat kell tenni, megpróbálni köztes megoldást találni a saját és az itteni elképzelések között. A minőség végül felülkerekedik a dolgokon.

...az FC Bayern jelenlegi helyzetéről: Optimistán és realistán utaztunk Dortmundba. Azt kívánom a csapatomtól, hogy még egy lapáttal tegyünk rá. Úgy gondolom, még mutatósabb játékot is tudunk játszani, de ehhez még időre van szükség. Nagyon bizakodó vagyok, mert a csapatom nagyon koncentrál a napi feladatokra, és minden újra, amit mi az edzőcsapatban kitalálunk.

...az álomszerű kezdéséről Münchenben (6 mérkőzés, 6 győzelem): Sok mindent változtattunk: az edzés ritmusát, intenzitást - ez nem kézrátétellel megy. A csapaton belüli kommunikáció is hozzátartozik: minden játékosnak önbecsülést adni, és éreztetni, hogy fontos.

...Robert Lewandowskiról: Lewy sérülése nem volt komoly, túlterhelt volt az izma, változtatni kellett az edzés módján és intenzitásán. A játékosok nem tudnak tökéletesen regenerálódni. Lewy egy intelligens játékos, azt mondta, ha most (a Celtic ellen) játszok, akkor izomszakadás is lehet belőle. Én mindig a játékosok oldalán állok. Tegnap jól edzett, nem volt semmi nehézség, ismét jó erőben van és nagyon motivált.

...Jerome Boatengről, aki Glasgowban sántikált egy keveset, de szombaton játékba állhat: Izomprobléma volt, de nem szakadás vagy hasonló.

...Mats Hummelsről, aki a Celtic ellen nem játszott: Mats szerdán, Glasgowban már edzett. Nagyon elégedett vagyok vele, egy profi játékos, aki úgy testesíti meg a belső védő játékát, ahogy azt én szeretném.

....A csütörtöki edzésről, amelyen Lewandowski és Bernat páros az amatőrökkel együtt edzett, maga Jupp viszont hiányzott: Megtiltották, hogy kimerészkedjek (nevet). Glasgowba kiutaztam, több mint őrülten esett az eső. Tegnap két profi volt jelen, Lewandowski és Bernat. Én az öltözőben maradtam. Tudják mit csináltam? Sportoltam, erősítettem, szobakerékpároztam, úsztam és így tovább.

...a videóbíróról: Jó dolognak tartom, de ennek időre van szüksége. Figyelembe kell venni, hogy itt-ott nehezen megy, tovább tarthat egy-egy szituáció megítélése. Szerintem nem szabad a játékvezetőt túlságosan becsmérelni emiatt. Az övé a tekintély a pályán, csak komoly dolgoknál kell külsőleg beavatkoznia.  

forrás: kicker.de

Fordította: Tóth Renáta és Óvári Krisztián

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44380/pics/lead_800x600.png
dortmund,jerome boateng,jupp heynckes,mats hummels,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?