Blogolj!

Dortmund a Bayern ellen. Sárga a piros ellen. A német el Clásico

Kun Béla

Az AZ-nek adott interjút Ottmar Hitzfeld, aki mindkét csapatot nagyon jól ismeri. Ottmar Hitzfeld nem csak a szombati rangadó esélyeiről beszélt, hanem már a Bayern újabb triplázása is szóba került!

München- Ottmar Hitzfeld kétszer is volt a Bayern edzője. 5-szörös német bajnok, háromszoros német kupagyőztes, egyszeres BL győztes, valamint világkupa győztes. Az egyik legsikeresebb trénere a bajor csapatnak. A Dortmunddal is megnyerte már a BL-t.

Hitzfeld a mérkőzésről: „Nem lehet elvárni, hogy a helyzet a csúcson olyan hamar változzon. Jó, hogy a Bayern Jupp Heynckessel ismét visszatért a siker útjára. Ez várható volt. De, hogy a Dortmund 3 meccs alatt 8 pontot elveszített, ez meglepett. Szombaton 2:1-et tippelek a Bayern javára.”

Hitzfeld a Bayern címnyerési esélyeiről ebben a szezonban: „A Bayern címeket fog nyerni. Hogy a tripla meglehet-e, nehéz megmondani, de Juppal a csapat ismét bízik benne. Jupp a Bayern közegbe nyugalmat hozott. Nála mindenki egy istrángba lett húzva. Egy hierarchiát állított fel, a játékosokat oda állította fel, ahová tartoznak. S megmondta a csapatnak, hogy jól kell védekezzenek, és hogy a védekezésből mindenki ki kell vegye a részét, egymásnak segíteni kell. Ez a bázis. Támadásban a Bayern mindig erős.”

Hitzfeld a bajnokságról: „Bayern favoritként indult, s most jó pozícióban vannak. A Dortmund átalakuláson megy át, sok fiatal játékossal, a legutóbbi trend negatív volt. Lipcse a Bayern ellen kétszer veszített. Ezek alapján úgy néz ki, hogy a Bayern lesz a bajnok. Azonban a Lipcsének és a Dortmundnak is jó kerete van, és elsősorban a Dortmundot nem szabad lebecsülni.”

Hitzfeld a Peter Boszt ért kritikákról: "A Dortmund az utóbbi időben sok gólt kapott, de ebből nem lehet arra következtetni, hogy Bosznak újra kellene gondolnia a szisztémáját. Ezzel a szisztémával sikeres volt az idény kezdetekor, most egyszerűen néhány játékos nincs jó formában, a csapat bizonytalan. De Bosz elég tapasztalt, tudja, hogyan kell a védelmet stabilizálni."

Forrás : http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44386/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?