Blogolj!

Van Persie jön Lewandowski cseréjének a Bayernhez?

Bogdányi Norbert

A Bayern München nem akart második csatárt vásárolni a szezon elején, ezért a Glasgow ellen csatár nélkül kellett a rekordbajnoknak helytállni.

„Legelöl kevés a lehetőség”, 

- állapította meg Jupp Heynckes, akinek a triplázás évében Claudio Pizzaro bármikor a rendelkezésére állt, ha Mario Gomez vagy Mario Mandzukic megsérült. Most egy újabb cserecsatárt kell keresni. Salihamidzic feladata, megfelelő alternatívákat mutatni a vezetőségnek.

„Ha a sportszakmai vezetőség előáll egy jó megoldással, meg fogjuk fontolni.”,

- mondta Karl-Heinz Rummenigge, aki nyáron feleslegesnek látta az ügyet:

„Abban állapodtunk meg az edzővel, hogy nem kell újabb csatár. Nincs értelme.”

Akkor még Carlo Ancelotti volt az edző, Heynckes azonban sok mindent másképp lát mint elődje – de nem csak ezért lett téma egy második csatár. A csapat is emellett van, ahogy Lewandowski is.

„Ez őrület, hogy csak egy csatárunk van”,

- mondta Jerome Boateng.

„ Jó lenne, ha egy kicsit többet pihenhetnék”,

- mondta a lengyel csatár.

Sokáig fognak spekulálni

A különböző online platformokon sok spekuláció zajlik az esetleges jelöltekről. A müncheniek egy Pizzaro típusú csatárt keresnek a következő félévre. Pizzaro egy bombabiztos Joker volt, viszont nem volt igénye arra, hogy kezdő legyen, de szükség esetén képes volt 90 percet is a pályán tölteni. Talán Stefan Kießling (33) fogja betölteni ezt a posztot, aki már kijelentette pályafutása befejezését a Bayer Leverkusennél és ebben a szezonban csak kétszer lépett pályára. Heynckess jól ismeri, ugyanis 2009 és 2011 között a Leverkusen edzője volt. Kießling előnye az lenne, hogy még a Bajnokok Ligájába is nevezhető lenne. A kérdés csak a fizikai állapota.

Elgondolkodtató lenne, még Robin van Persie (34), akinek a Fenerbachce Isztambulnál még 2018 nyaráig szerződése van. A török média október elején, egy esetleges Rotterdamhoz való visszatérésről írt – ez a feltételezés viszont egyelőre nem tűnik valószínűnek.

Sandro Wagner a biztos helyét a Hoffenheimben nem adná fel és a VB esélyeit sem kockáztatná. Mario Gomez is egy inkább valószínűtlen jelölt. A Bayern így vagy úgy, de el fogja kerülni, hogy nyilvánosan kezeljék a neveket.

„Még korai, valamit hozzászólni a témához”,

- mondta Rummenigge hétfőn.

De a kulisszák mögött már gyaníthatóan dolgoznak az ügyön.

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44330/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?