Blogolj!

Exkluzív interjú James Rodríguezzel: boldog vagyok Münchenben

Habo Peter

A Lipcse elleni győztes meccsen James végre felvette a ritmust a csapat legjobb játékosaival: ő alakította ki a legtöbb gólhelyzetet (6), övé a legtöbb szélről beadott labda (4) és a legtöbb sprint is (63) az ő nevéhez fűződik. Úgy tűnik, James végre megérkezett Münchenbe.

A támadó középpályás napját kislánya, Salomé tette igazán tökéletessé, aki a meccset élőben tekintette meg. A tz.de interjújában a 26 éves támadó az akklimatizáció és az edzőváltás mellett arról is beszél, hogy mennyire nehéz hozzászokni a hidegebb időjáráshoz.

tz: James, gratulálok a Bayern mezben elért második találatodhoz!

James: Köszönöm! Nagyszerű érzés volt első alkalommal találkozni a szurkolótáborunkkal az Allianz Arenában. Szerintem, ez egy jó meccs volt mindannyiunk számára. Sok helyzetet dolgoztunk ki a Lipcse ellen és a vezető gólunk után már nem volt veszélyben a három pont sorsa.

tz: Most beszélgessünk rólad. Nagyon sok szó esett a müncheni akklimatizációdról. Mi a helyzet két hónap elteltével?

James: A lipcsei kupamérkőzés előtt volt egy kis problémám a hátammal, de most már jól vagyok. Minden egyes nap megpróbálok teljes erőbedobással edzeni, hogy ezt megmutathassam a mérkőzéseken is. Természetesen még mindig hozzá kell szoknom az új életmódhoz itt Münchenben, de minden nap egyre jobban megy.

tz: A médiában a beilleszkedési problémáidról is olvashattunk. Beszélnél erről nekünk?

James: Természetesen, ez egy teljesen új életvitel számomra és még meg kell szoknom a Bayern játékstílusát is. Ez nem megy egyik napról a másikra, nem is beszélve a hűvös időjárásról itt Németországban (nevet). Úgy gondolom azonban, hogy a labdarúgás végső soron a labdarúgásról szól, és hála Istennek ezt a sportot ugyanúgy játsszák az egész világon. Én azt csinálom, amit szeretek, ezért vagyok boldog Münchenben is. Az olyan meccsek, mint amilyen a szombati is volt, megadják számomra a szükséges erőt a továbbiakhoz.

tz: Jupp Heynckes is elismerően beszélt rólad. Milyen a kapcsolatod az új edzővel, aki ráadásul kiválóan beszél spanyolul is?

James: Nagyon jó. Nagyon tapasztalt edző, aki rendkívüli nyugalmat és higgadtságot sugároz. Vele olyan, mint az összes korábbi edzőmmel, akikkel együtt dolgoztam: megpróbálok tőle is mindent befogadni, tanulni és éretté válni, mint egy igazi játékos. Az a tény, hogy spanyolul is beszél, természetesen sokkal könnyebbé teszi a dolgokat.

tz: Elszomorított Carlo Ancelotti elbocsátása? Végül is az ő kérésére költöztél Madridból Münchenbe.

James: Mindenkit váratlanul ért a bejelentés, de sajnos a futball nagyon gyorsan változik. A labdarúgás világában ezt mindannyiunknak el kell fogadni. Mindig fel kell készülnünk arra, hogy bizonyos dolgok azonnal megváltozhatnak. Csak annyit mondhatok, hogy nagyon hálás vagyok Carlonak mindazért, amit tőle tanulhattam.

tz: Heynckes milyen szerepkörben lát téged? A Lipcse elleni mérkőzésen a bal oldalon és középen is láthattunk.

James: Nem hiszem, hogy túl sok minden fog változni az új edző alatt. Eredetileg a bal szélen kellett játszanom, de sok támadás középre húzott, mert így veszélyesebb lehettem.

tz: És tetted mindezt a müncheni hideg időjárás ellenére... Kolumbiaiaként valószínűleg máshoz vagy szokva.

James: Ez így van, de jól felkészültem a télre. Egy kabát kevés volt nekem, ezért még vásároltam párat. Nagyon hideg van itt, de ez egyáltalán nem számít nekem. A Münchenben töltött időmet egy teljesen új életnek tekintem és ez is része az új dolgok megismerésének. Lassan, de biztosan örömöt fogok találni benne.

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44184/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,james rodriguez,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?