Blogolj!

Könnyed győzelem a Lipcse ellen

Habo Peter

Jó hír, hogy a csapat szombat esti győzelmét követően átvette a vezetést a tabellán. Ki gondolta volna három héttel ezelőtt, hogy ekkorát fordul a világ?

"Nagy lépést tettünk előre" - mondta Jérôme Boateng a héten már a második Lipcse elleni mérkőzés után. Egy buta szabálytalanságnak köszöhetően az RB Leipzig korán hátrányba került, melyet a lendületesen játszó bajorok szinte azonnal ki is használtak. Az első félidőben még egy bajor találat érkezett, amely gyakorlatilag el is döntötte a párharcot.

Reakciók:

Jupp Heynckes: "A szerdai kupameccset követően ismét nagyon elkötelezettek és motiváltak voltunk. A felkészülésünk jól sikerült. Ha a 14. perctől kezdve emberhátrányban játszol, mint a Lipcse, akkor az egy nagyon nehéz helyzet. A csapatom azonban okosan irányította a meccset, még egy további gólt is tudtunk volna szerezni, de sokkal fontosabb volt a fegyelmezett védekezés és az, hogy ne vállaljunk felesleges kockázatot. Ez a része valóban tetszett."

Jérôme Boateng: "Nagyon jól kezdtünk, a Lipcse korán elvesztett egy embert, ami nagyon szerencsétlenül jött ki az ellenfelünknek. Mi jó munkát végeztünk az első félidőben és lőttünk két gólt, amivel rövidre zártuk a meccset. A második félidőben ki kellett volna használnunk az emberelőnyünket. Tudatában vagyunk annak, hogy még nem megy minden tökéletesen, de nagy előrelépést tettünk."

David Alaba: "Az eredmény rendben van, éltünk a piros lap előnyeivel. Ha emberelőnyben játszunk, akkor nagyon nehéz minket megverni. A második félidőben ott szerettük volna folytatni, ahol abbahagytuk. Ez nem jött össze, de legalább nem kaptunk gólt, ami a célkitüzésünk volt. Szeretnénk megtartani a vezető helyünket és követni ezt az utat."

Ralph Hasenhüttl (az RB Leipzig edzője): "Túl sok piros lapot láttunk ebben az évben. A félidőben akár haza is mehettünk volna, ezért inkább arra összpontosítottunk, hogy tartsuk az ellenfelet és pihentessük azokat a játékosokat, akikre szükségünk lesz szerdán. Ha két piros lapot kapsz a Bayern ellen pár napon belül, az lelki szempontból nagyon kemény dolog.

Diego Demme (RB Leipzig): "Nagyon ambiciózus terveink voltak, de a korai piros lap és a gól szinte teljesen ellehetetlenített minket. Azt reméltük, hogy ki tudunk egyenlíteni, de a Bayern jól játszott és még egy gólt lőtt. A meccsnek akkor vége is lett."

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44162/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?