Blogolj!

A Bayern felfedezettje, Kwasi Okyere Wriedt: Senkiből Lewandowski helyettes

Sukupčák Marián

Lipcse - A senkiből kupahős: Egy hajszálon múlt, hogy Kwasi Okyere Wriedt hozza el az FC Bayern München csapatának a sikert. A Lipcsében kiharcolt győzelmet a csatárígéret is megszerezhette volna a hosszabbításban, ugyanis fejesével a kapufát találta el.

"Természetesen sajnálom, hogy nem pattant befelé a labda. Egy tökéletes bemutatkozás lehetett volna",

- mondta a 23 éves támadó, aki a Rekordbajnoknál a regionális bajnokságban kötelezte el magát a debütálása után. És Jupp Heynckes edzővel is fogadtak:

"Heynckes úr fogadott, hogy betalálok. Ennek ellenére tulajdonképpen jól éreztem magam a mérkőzés alatt",

- Wriedt szinte sugárzott a boldogságtól a tizenegyesekkel való továbbjutás után.

A regionális ligából a proficsapat tartalékaként

A 100. percben eljött az ideje. Az egyenlítő gólt szerző Thiagot váltotta a hamburgi születésű német-ghánai fiatal. Ez volt az első mérkőzése a profik közt.

"Szükségem volt egy percre, hogy tudatosuljon bennem, milyen emberekkel is vagyok körülvéve. Az első labdaérintésem után már minden rendben ment, és próbáltam a feladatomat olyan jól teljesíteni, amennyire csak lehetséges."

- folytatta Wriedt, aki a támadások során a bal szélen igyekezett gólveszélyes helyzeteket kialakítani.

Otschi (így becézik) boldog, hogy becserélték, a kapott lehetőségéről hálásan, köszönettel beszélt:

"Az ember mindig arról álmodik, hogy majd egyszer becserélik. Ha valaki nekem két éve azt mondja, hogy egyszer majd a Bayernben fogok játszani, bolondnak neveztem volna. Azt sem tudom, mi történt itt pontosan. Egyszerűen boldog és büszke vagyok, hogy kaptam perceket az edzőtől, és hogy a csapat is támogatott."

A támogatás fontos pont, és ezt az új edző, Heynckes alatt meg is kapja. Együtt edzhet olyan világsztárokkal mint Arjen Robben, Robert Lewandowski vagy Mats Hummels.

"Néha azt hiszem, egy filmben vagyok, de aztán fel kell ébrednem az álmodozásból" - mesélte a harmadosztályú VfL Osnabrück csapatától nyáron érkezett labdarúgó. "Minden edzés egy álom. Brutális minőség és mindenekfeletti nívó. Rengeteget tanulok."

Az előző szezonban 12 gólig jutó támadóra a Bayern egyelőre a második csapatában számít, de lehetőséget ad a bizonyításra az első csapatban is.

"Talán ezt még nem tettem meg"

- mondta Wriedt, aki a tartalék csapatban 12 mérkőzésen kilencszer betalált.

"A lehetőséget nem szalaszthatom el" - így folytatta a 1,88 méter magas támadó - "minden edzésen kihajtom magam. Számomra minden tréning különleges. Gázt adni és tanulni. Ha ez sikerül, akkor örülök, és ahogy tudok, segítek a csapatnak."

Wriedt: "Élvezem a pillanatot"

Egy hajszálon múlt, de a kapufa megakadályozta az álombemutatkozást. Ennek ellenére az öröme hatalmas volt a 23 éves játékosnak, a meze is különleges.

"Anyámnak ajándékozom, ő mindig mindenben támogatott engem. Nagyon fontos személy az életemben, ha nem a legfontosabb. Már korábban mondtam neki, hogy az első mezemet ő kapja meg."

A folytatásról csak lazán annyit mondott:

"Nyugi, most élvezem a pillanatot."

Forrás : http://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44163/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?