Blogolj!

Kimmich: A saját utamon szeretnék járni

Mindig meglepetést okoz a Bayernben: Joshua Kimmich tizenöt tétmeccsen lépett pályára az idényben, kettő híján pedig végig is játszotta őket. A 22 éves játékos - aki több tekintetben is átvette Philipp Lahm helyét - most első számú jobbhátvédje a német válogatottnak, és a bajoroknak. Kimmich egyértelműen nagy formában van.

A Bayern Magazine elkapta Kimmich-et egy teljes interjúra még a két Lipcse elleni meccs előtt. A sváb játékos beszélt az idei teljesítményéről, megfogalmazta személyes véleményét a Lahm-mal való "utódlási-ügyről", valamint beszélt szülővárosáról és a karrierje első két évéről, lipcsei korszakáról és a Münchenbe történő költözés napjairól.

Interjú Joshua Kimmich-hel:

Joshua, mennyire voltál csalódott, a múlt heti Celtic elleni meccs után? Ez volt az első alkalom, hogy nem játszottad végig a teljes mérkőzést...

Kimmich: Rendben lenne, ha nem tíz perceket játszanék. (Mosolyog) És a második félidőben kicsit meghúztam a lábaimat. Minden harmadik nap pályára lépni egy új ritmus nekem, amit fel kell vennem. Plusz a válogatott. Sok meccsen sok percet játszottam az elmúlt időszakban.

Felállva tapsoltak, mikor elhagytad a pályát. Mennyit észleltél belőle, hallottad?

Kimmich: Persze. Jól esik, ha nyersz három góllal és a közönség éljenez, amikor lemész. Aznap nagyon boldog szurkolóink voltak.

A neten téged szavaztak meg a szeptemberi hónap legjobb Bayern-játékosának, valamint a Celtic ellen a meccs embere lettél. Mit jelent ez neked?

Kimmich: Természetesen ez nagyszerű. Nagyszerű a klubbon kívülről is hallani ilyen dicséreteket. Ez megmutatja neked, hogy tudod segíteni a csapatod egy jó teljesítménnyel, főleg, ha gólt rúgsz, vagy gólpasszt jegyzel. De ugyanakkor ösztönzés is arra, hogy ezt a teljesítményt megtartsad.

Miután Philipp Lahm bejelentette visszavonulását, azonnal te lettél kiszemelve első számú utódként. Hogy érzed, jó úton haladsz efelé?

Kimmich: Ismerem ezt az érzést a válogatottból. Tudom, hogy az összehasonlítgatásokat csak kapom és kapom. Egyrészt boldog vagyok, másrészt pedig az elejétől fogva tisztán tudom, hogy nem tudom pótolni Philipp-pet. Ő volt a kapitány, rengeteg elképesztő teljesítményt tudhat a magáénak és mindig megmutatta, hogy mit tud. 22 éves vagyok és sokat tudok tanulni tőle. De igazából jobban szeretném a magam útját járni.

Más jobb-bekk is akad, akitől tanulhatsz?

Kimmich: Az én generációmban van egy pár. Például Dani Alves, aki úgy gondolom nagy hatással van arra, ahogyan játszanak a mai jobbhátvédek. Az agressziója a labda iránt, az elfutásai, valamint a kapu előtti teljesítménye teszi őt egészen sokoldalúvá. Úgy gondolom, emellett Dani Carvajal a Real-ból is nagyon jó focista.

Sok poszton játszottál az eddigi karriered során: jobbhátvéd, szűrő, jobboldali középpályás és középső középpályás... Hol tudod elképzelni magad a jövőben?

Kimmich: Ha ezt a kérdést négy évvel ezelőttről kapom, akkor biztosan azt mondtam volna, hogy a védekező középpályás posztján. Amikor ide jöttem, akkor ezen a poszton játszottam. Aztán a német válogatottban jobbhátvéd lettem. Ez egy másik erősségem, mármint, hogy több helyen is tudok játszani. De természetese, néha szeretném, ha meggyőződésből mondanák, hogy ez a poszt Kimmich-hez tartozik.

Amikor Lipcséből Münchenbe költöztél, akkor megosztottad a lakásod a nővéreddel. Még mindig így éltek?

Kimmich: Nem, már nem vagyunk lakótársak. A nővérem több tanulmányt folytat és nincs mindig Münchenbe, és saját kis lakással rendelkezik. De ez nagyon jó döntés volt akkor. Tudtuk, hogy megbízhatunk egymásban, ráadásul így akadt családi összeköttetés Münchenben. És ez fontos volt mindkettőnknek.

Hogy nézett ki a munkamegosztásotok?

Kimmich: Azt mondanám, hogy hagyományos volt. (Nevet) A szennyest kimosni nem az én specialitásom, a korai időszakban pedig gyakran elvittem anyukámhoz a ruhákat, azonban most már a barátnőm ügyel ezekre. Nem szeretem a porszívót sem használni, és boldogulok a rendetlenségben is. Ez amiatt van, mert a szüleim a VfB Stuttgart kollégiumába írattak be, ahol mindenkinek megvolt a szobája, amit maga takarított.

Lipcsében Yussuf Poulsen-nel osztottad meg a lakásod. Még mindig beszéltek?

Kimmich: Igen, persze. Két évig egymással laktunk, így ki tudtunk alakítani egy jó kapcsolatot. Örülök, hogy újra találkozunk ennyi idő után - még akkor is, ha tudjuk, hogy el kell felejtenünk a barátságot a meccs idejére.

A korábbi együttesed újra megmutatta, hogy mit tud, méghozzá a Dortmund ellen. Hogy gondolod, az RB lesz az egyik fő ellenfeletek a salátástálért folytatott harcban?

Kimmich: Egyelőre a Dortmund áll előttünk. Tehát a BVB újra nagy rivális. Az RB-nek úgy gondolom nagyobb elismerés, hogy legyőzték a Portót a BL-ben. Demme, Werner és Poulsen is hiányzott a kezdőből. Ebből is látszik, hogy mennyire erős a keretük.

Rendszeresen jársz a szülővárosodba, megnézni a VfB Bösingen meccseit. Ezt elvárják?

Kimmich: Nem, nem igazán. Ez a szülővárosom. El szoktam járni a szüleimhez szombatonként és mindig van egy meccs, amin a haverjaim fociznak. Bösingen három felnőttcsapatot számlál. Egy vagy két ismerősöm a tartományi bajnokságban játszik, a többiek a tartalékok közt. Jó szórakozás nézni a barátaimat és megpróbálok mindig ott lenni velük.

Van különösebb tipped a számukra, mint Bayern-csillag és német válogatott?

Kimmich: Nem, nem, a véleményem mindig bekiabálom a vonalnál. (Nevet) És ha jól megy a játék, akkor nincs mit ordítanom nekik, hisz el vannak foglalva azzal, hogy magukat dicsérik. Egyikőjük a második csapat kapitánya, nagyon sok gólt lő mostanában. Mondta is nekem: "tíz gól tíz meccsen - adok belőle, ha kell" (Nevet).

A teljes interjút a Bayern Magazinban olvashatják.

Forrás : https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44129/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,joshua kimmich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?