Blogolj!

Nem boldog Münchenben? A Real kilátásba helyezte James visszatérését

Domonkos Altdorfer

A Real Madrid a bajnokságban a Barcelona hátát nézi. A hétvégén is csak 5 pontra tudták megközelítenia katalánokat a győzelmükkel. Értelemszerűen fontos a következő hazai meccs is a Bernabeuban. Az elnök, Florentino Perez a kölcsönadott Jamesről beszélt.

James, a számára jól sikerült 2014-es vb után gyorsan boldoggá tette Madridot is. Első szezonjában Ancelotti alatt a kolumbiai 13 gólt szerzett 29 bajnokin (ehhez 13 gólpasszt jegyzett). Ezután azonban tartós lejtmenet következett James számára. Zinedine Zidane alatt már nem számított alapembernek a ballábas játékos, a kiegészítő szerep pedig nem ízlett Jamesnek. Így nyitva tartotta a szemét, egészen addig, amíg Ancelotti Münchenbe nem hívta. A Bayern nem is csinált titkot a hivatalos bemutatáson abból, hogy „James Ancelotti nagy kívánsága volt, miután sikeresen dolgoztak együtt Madridban” - mondta Karl-Heinz Rummenigge júliusban.

Nagy volt a „hype” James müncheni tartózkodása körül. Az első mérkőzése különösen kritikusan volt figyelve, aztán a Schalke elleni 3:0 alkalmával gálázott – mind a három gólban érintett volt, a Kickernél 1-es osztályzatot kapott – és úgy tűnt, megtalálta a helyét Münchenben. Aztán az újabb sérülés visszavetette – közben pedig mentora, Ancelotti is menesztésre került. 107 perc a bajnokságban (csak a Schalke ellen kezdett) és 142 perc a királykategóriában nem éppen arról árulkodnak, hogy James helyzetében bármi változás állt volna be.

Heynckes megígérte: „Segítséget fog kapni tőlem”

És most? A Bayern új edzője, Jupp Heynckes első fellépésén azt hirdette, hogy nem fogja Jamest csak úgy veszni hagyni.

„Jamest sokat láttam a Realban. Nem könnyű egy fiatal játékos számára, de tudnia kell, hogy meg fogja kapni tőlem a segítséget. Szeretem a tehetséges játékosokat, és neki kijutott belőle”

- így Heynckes, aki az 59 szeres kolumbiai válogatottal spanyolul is tud kommunikálni. A Joker szerep viszont nem valószínű, hogy tetszene a 26 éves játékosnak.

B terv:

A Real ajtaja sem tűnik mindenképp bezártnak előtte. Erre enged következtetni Florentino Perez legújabb nyilatkozata, aki amúgy is James támogatója. Egy interjúban az „El Espanol”-al kifejtette:

„James egy kivételes játékos. Néha nem játszott túl sokat itt, mint ahogy ezt szerette volna. Ilyenkor megvan az ilyen játékosoknak a joga ahhoz, hogy – ideiglenesen – új csapatot keressenek, ahol több lehetőségük lesz, és bizonyíthatják értéküket.

„Ő egy kölcsönadott játékos”

A Bayern csak egy köztes megálló?

„Ezt kérte tőlünk, és mi beleegyeztünk. De ő egy kölcsönadott játékos”.

Összesen két meccs alapján megbizonyosodhattak a müncheniek James szolgálatairól. Ami most történik, az nyitott kérdés még. Mostanság nem a kívánt szerepet játssza James a csapatban. A Realnál viszont még mindig Zidane a tréner, akivel a technikás játékos nem ápolt jó kapcsolatot.

A legrosszabb „Bernabeu-start” 1998 óta.

Vissza az aktualitásokhoz: A Real vasárnap az Eibart fogadja. Egyáltalán nem biztos a meggyőző hazai diadal. A Bernabeu ebben a szezonban nem bizonyult bevehetetlen erődnek. Éppenséggel 98’ óta a legrosszabb hazai rajtot produkálták a Blancok. Négy meccset a 7-ből (3/3/1) nem tudtak megnyerni. Ezen a mérlegen szívesen javítanának.

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44056/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,james rodriguez,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?