Blogolj!

Kingsley Coman: 100 százalékosnak érzem magam


Köln - Az FC Bayern Münchennél Kingsley Coman kiemelkedő formában van. Hihetetlen gyorsaságával és cseleivel sokszor okoz zavart az ellenfeleknél a bal szélen. A bundesliga.de-nek adott exkluzív interjújában a francia válogatott csatár beszél személyes fejlődéséről, a Jupp Heynckes vezetésével folyó munkáról, a bajnoki versenyfutásról és az RB Leipzig ellen következő két meccsről.

bundesliga.de: Monsieur Coman, pár hete meccsről meccsre javul a teljesítménye. Úgy érzi, hogy révbe ért az FC Bayernnél?

Kingsley Coman: Már régebb óta úgy érzem, hogy megérkeztem Münchenbe, de természetesen teljesen más most a helyzetem, mint egy éve. Tudtam, hogy egyszerűen meccsrutint kell szereznem, hogy folyamatosan javulhassak, és kihasználhassam a lehetőségeimet. Most ez a helyzet. Most az is a feladat, hogy ezt a felfelé ívelő formát meccsről meccsre kihozzam magamból.

bundesliga.de: Mindenek előtt teljesen egészségesnek tűnik.

Coman: Az elmúlt szezonban két súlyos sérülés vetett vissza, de most már nincsen semmilyen panaszom. Fontos volt, hogy a teljes nyári felkészülést végig tudjam csinálni. Így minden gond nélkül tudok háromnaponta játszani. Ez nagyon jó érzés. A játékstílusom tökéletes fizikai kondíciót igényel, és pár hete 100 százalékosnak érzem magam.

bundesliga.de: Hogy tud ennek ellenére még tovább javulni a játéka?

Coman: Az egy az egy elleni helyzetekben tudom a legjobban kihasználni az erősségeimet, de azt is tudom, hogy a lövéseknél célratörőbbé kell válnom. De keményen dolgozom ezen, és ennek meg lesz az eredménye.

bundesliga.de: Hogyan jellemezné a rég-új Bayern-edzőt, Jupp Heynckest, akit eddig nem ismert?

Coman: Az edző mindig nyitott a beszélgetésre, sokat követel, és nagy hangsúlyt fektet a fegyelemre és a szorgalomra. Nagyon élvezem a közös munkát vele. Ezen kívül mostanra majdnem mindent megértek németül. Úgy érzem kiválóan beilleszkedtem. Megpróbálom a bizalmat, amit kapok, jó teljesítménnyel viszonozni.

bundesliga.de: Hármas versengést vár a bajnoki címért a Borussia Dortmunddal és az RB Leipziggel?

Coman: A szezon elején főleg a BVB-t tekintettem kemény ellenfélnek, de az elmúlt hetek megmutatták, hogy a lipcseiekkel is újra számolni kell. Jól boldogulnak az új három naponkénti meccsritmussal. Remek focit játszanak, korábbi csapattársammal Jean-Kevin Augustin-nal, akivel együtt játszottunk a Paris Saint Germain utánpótlásában. Ennek megfelelően a következő két meccs nagyon fontos lesz.

bundesliga.de: Ez után lehet majd tudni, hogy hogy áll az FC Bayern játéka?

Coman: A Lipcse ellen két fontos teszt következik. Pár meccs óta azt vesszük észre, hogy egyre jobban fejlődünk, egyre jobbak leszünk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy még sokkal jobban is tudunk játszani. De jó úton vagyunk. A Lipcse biztosan sokat ki fog venni belőlünk. Ha az utolsó meccsünkre gondolok az előző szezon utolsó előtti fordulójában, hihetetlen mérkőzés volt, ahogy röviddel a lefújás előtt alakítottuk 5:4-re az eredményt úgy, hogy előtte 2:4-es hátrányban voltunk. A hangulat a stadionban nagy hatást tett ránk. Mivel mindkét csapat támadó felfogásban játszik, ezért lehet, hogy megint két látványos összecsapás fog következni.

bundesliga.de: Milyen célt tűztek ki maguknak az FC Bayernnel a téli szünetig?

Coman: A Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is szeretnénk áttelelni, a Bundesliga-ban pedig elöl állni. 

Fordította: Frey Dóra

Forrás: http://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44054/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,kingsley coman
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?