Blogolj!

Hummels a kuparangadó előtt: jó meccs lesz a Lipcse ellen

Bogdányi Norbert

A Bayern München nehézségekbe ütközött szombaton a HSV ellen – még Thomas Müller is megsérült. Mats Hummels a közös zónában válaszolt az újságírók kérdéseire.

Herr Hummels, bicegve jött ki az öltözőből. Mi történt?

Hummels: Fájdalmaim vannak, de semmi komoly, csak fáj. Teljesen normális.

Csapattársát, Thomas Müllert ezzel szemben 10 perc után le kellett cserélni. Kihagyás fenyegeti a kapitányt?

Hummels: Bosszantó lenne ha Thomas kiesne. Ha a héten edzeni tud nem probléma. A gólpasszal újra megmutatta: Mindig jót tesz a csapatnak. Gyorsan átgondolta a helyzetet, és nagyon jól lekészítette a labdát. Önzetlen. Ez jól jellemzi.

Miért volt az előző meccsekhez képest nehezebb dolguk Hamburgban? Esetleg a Celtic utáni rotáció miatt?

Hummels: Nem, Hamburgban egész karrierem alatt nehéz volt játszani. Egyszer 5-1 re nyertünk a BvB vel. Egyébként legtöbbször szoros volt vagy döntetlen. A HSV mindig jobban játszik a nagy csapatok ellen. Mi sem voltunk elég célratörőek, nem koncentráltunk eléggé. Viszont örülünk neki hogy, megküzdöttünk a feladattal. Akkor is, ha a kiállításig nagyon nehéz volt.

Giedon Jung Coman elleni szabálytalansága ön szerint is piros lapot ért?

Hummels: Ha hátulról ilyen sebességnél becsúszunk nem tudható be egy egyszerű taktikai szabálytalanságnak.

Ezután jönnek csak az igazi vizsgák? Szerdán jön a német kupa második fordulója az RB Leipzig ellen, három nappal később a Bundesligában is szembe kell nézni velük. November 4-én Dortmundba látogatnak.

Hummels: Élveztük az első tétmeccseket Jupp Heynckes alatt. De nyilvánvaló: a következő hetek nagyon megterhelőek lesznek. Remélem, hogy képesek leszünk ugyanezt a teljesítményt mutatni. sokkal megterhelőbb nem lesz német ellenféllel szemben.

Mi jellemzi a szerdai ellenfelet?

Hummels: A Lipcsének tehetséges játékosai vannak, intenzív meccs lesz. Szeretnek nyomást gyakorolni, ébernek kell lennünk, minden egyes játékosnak gyorsan kell gondolkodnia. Ez a legfontosabb. Az első perctől az utolsóig ott kell lenni fejben, és fel kell rá készülni, hogy az ellenfél meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Biztos vagyok benne hogy jó meccs lesz. Meglátjuk, hogy a mi tudásunkat – ami remélhetőleg egy kicsit nagyobb – érvényesíteni tudjuk-e. Az elkövetkező négy meccs után látni fogjuk, hogy hol állunk.

Profiként egy kicsivel intenzívebben készülnek fel az ilyen meccsekre?

Hummels: Ez nem teljesen helyes megállapítás. Pont olyan koncentráltak vagyunk, mint mindig. De néhány játékos biztosan jobban koncentrál az ilyen meccsekre, mint egy átlagos Bundesliga fordulóra.

Ami a bajnokságot illeti: Hármas harcot várhatunk a címért? Egy verseny a Lipcsével és a BvB-val akikkel jelenleg azonos pontszámon állnak?

Hummels: Meglátjuk. A Hoffenheim is bekavarhat a dobogón. Ez a szezon csak a tavaszi szezonban fog kikristályosodni. Nem várom, hogy egy csapat teljesen lemarad, vagy döntően előnybe kerül. De a sérülések és egyéb tényezők miatt gyorsan megváltozhat a helyzet.

De örül neki hogy két forduló alatt ledolgozták az 5 pont hátrányt a Dortmunddal szemben?

Hummels: Jó, hogy ilyen gyorsan fel tudtunk zárkózni. Nem gondoltam volna, azt hittem, hogy tovább fog tartani, de nem csak rajtunk múlik. Csak a dolgunkat tudjuk tenni, amit a héten egészen jól végeztünk. Figyelnünk kell természetesen, hogy a következő hetekben ne veszítsünk pontokat.

Forrás : https://www.dfb.de/start/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/44053/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,mats hummels
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?