Blogolj!

A Bayern Münchennek szüksége van Kingsley Coman kirobbanó formájára

Kiss Dorisz

A Bayern Münchennek szüksége lenne egy szikrára, hogy teljesen sínre kerüljön a szezon, és a fiatal szélső Kingsley Coman segíthet ebben.

A dolgok nem mentek túl jól a Bayernnél. A klub a múlt hónapban kirúgta Carlo Ancelottit, miután nem tudott elfogadható teljesítményt nyújtani a csapattal. Ráadásul tovább ront a helyzeten, hogy Franck Ribery, a veterán balszélső térdszalag szakadást szenvedett, és emiatt legalább két hónapot kell kihagynia.

Ribery sérülése viszont nem az első akadály, amivel szembe kell néznie a klubnak. A világklasszis kapus, a Bayern München kapitánya, Manuel Neuer ebben a naptári évben már nem tud pályára lépni. A fiatal balhátvédet, Juan Bernatot is határozatlan ideig nélkülöznie kell a csapatnak. A sérülése előtt a spanyol kezdte bebizonyítani, hogy ő a legjobb balhátvéd a csapatban.

Bár úgy tűnhet, hogy ami csak lehet hátráltatja a csapatot, bár ez nem teljesen igaz. Volt egy-két reményteli jel, hogy talán mégsem lesz kudarcokkal teli a ’17-18-as szezon. Az egyik például a fiatal francia szélső, Kingsley Coman formája. Miután a tavalyi szezon nagy részét a padon töltötte, most végre visszatért a pályára, és bebizonyította hogy oda tartozik.

Amikor lehetőséget kapott, Coman mindig remekül játszott. De azért még van hova fejlődnie.

Miben kéne javulnia

Az egy az egy elleni szituációkban a francia az egyik legjobb. Coman sebessége és cselezése hatalmas előnyt nyújt szinte bármelyik védő ellen akivel szemben találja magát, már többen áldozatul estek a trükkös szélsőnek.

A helyes döntéseket viszont nem mindig sikerül meghoznia. Gyakran előfordul, hogy Coman elszáguld a védője mellett, majd elrontja a passzt, vagy a kapu mellé lövi a labdát. Viszont ami aggasztóbb, hogy sokszor kapura lő amikor passzolnia kéne, és passzol amikor lőnie kéne.

A korát tekintve viszont nem nagyon várhatunk tőle mást. A trófeagyűjteményét tekintve sokan elfelejtik, hogy Coman csak 21 éves. Viszont hamarosan vele is lehet számolni a kezdőben. Remek példa Coman tehetségére, ahogy kialakította a helyzetet Robert Lewandowski góljánál a Werder Bremen elleni meccsen.

A legjobb és legegyszerűbb megoldás az egyetlen hibájára a tapasztalat. Minél többet játszik, annál jobb lesz a végső döntésekben.

Több játékidő

Franck Ribery súlyos sérülése egyértelműen egy tragédia, de, ha van valami pozitív ebben a sajnálatos eseményben, az az, hogy Coman végre sok játéklehetőséget kaphat.

Coman nagyszerű volt Pep Guardiola alatt, a menedzser utolsó szezonjában, de sokkal kevésbé volt hatékony tavaly Carlo Ancelotti alatt. Valóban, volt egy szerencsétlen sérülése, ami miatt a szezon nagy részében a pályán kívülre kényszerült, de Ancelotti teljes bizalmatlansága miatt nem élvezett túl nagy támogatást.

Mindez alig változott ebben a szezonban, ám Ancelotti távozásával és Ribery sérülésével szinte garantált, hogy állandó tagja lesz a kezdő 11-nek. Éppen ezért ez a tökéletes idő a fiatal számára, hogy megmutassa magát, és bizonyítsa, hogy milyen értékes a müncheniek számára.

A jövő játékosa

A Bayernnek nem csak most van Comanra szüksége, hanem az elkövetkezendő években is. Nagyon valószínű, hogy Ribery utolsó szezonját élvezhetjük idén. Egy ilyen súlyos sérülés a karrierje ezen szakaszában lehetséges, hogy a végállomást jelentheti számára.

Arjen Robben bár egészséges most, szintén gyengül. A csapat mindkét szélsője a pályafutása végén jár, így itt az ideje, hogy a klub helyettesek után nézzen. Ez lehet Coman. Amennyiben ebben az évben felemelkedne és kitörne, az valamilyen módon a stafétabot átadását jelentené.

Coman tökéletes helyen van ahhoz, hogy a Bayern jövőjévé váljon. Olyan fiatalokkal együtt, mint Kimmich, Süle, Tolisso. Coman egy olyan izgalmas fiatal névsor tagja, amely könnyen lehet a következő arany generáció a Bayern számára.

Coman ideje a csillogásra

A Bajoroknak szükségük van egy nagy lökésre a továbbisikerekhez. Coman fiatalos energiája és őrületes tehetsége egy tökéletes kombináció arra, hogy ő lehessen ez a löket. Évek óta Európa legkiválóbb fiatal tehetségei közé sorolják, de most megmutathatja, hogy sokkal több, mint egy ingatag tehetség.

A francia létfontosságú lehet a csapat szezonjának megváltoztatásában, és arra számítok, hogy ezt a változtatást meg is teszi.

Fordította: Kiss Dorisz és Regős András

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43973/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,franck ribéry,Játékosaink,kingsley coman
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?