Blogolj!

Jupp : Nagyszerű visszatérés a nemzetközi porondra

Bogdányi Norbert

A visszatérés a nemzetközi porondra nem is alakulhatott volna jobban Jupp Heynckes számára. Négy év, négy hónap és 23 nap telt el utolsó Bl meccse – a győzelem a Wembley stadionban – óta. Most egy 3-0-ás győzelmet ünnepelhetett a Rekordbajnok új edzője a Celtic Glasgow ellen.

„A Bajnokok ligája meccsek különlegesek. Az egész atmoszféra, a hangulat, ezt a játékosok is tudják, talán emiatt motiváltabbak is egy kicsit. Tényleg jó kedvvel állok neki a munkámnak.”,

- mondta Heynckes a skót bajnok elleni győzelem után, amivel a B csoport második helyét foglalhatják el az eddig veretlen PSG mögött.

Heynckes potenciált lát a javulásra.

„Jól játszottunk és nagyon sok gólhelyzetet alakítottunk ki, sokkal több gólt kellett volna lőnünk”,

- mondta a 72 éves tréner, aki a második győzelem ellenére sem volt teljesen elégedett.

„Taktikailag már jobb volt mint szombaton, de még van bőven tennivaló”, - mondta Heynckes.

Thomas Müller a 40. bajnokok ligája találatával alapozta meg a győzelmet, Joshua Kimmich (29) és Mats Hummels (51.) lőtte a további gólokat az örömmel játszó csapat számára.

„ Nagyon jó első félidőt játszottunk. A kezdetektől látni lehetett, hogy nyerni akartunk. A második félidő nem volt olyan tökéletes. De megérdemeltük a 3:0-ás győzelmet," - tette hozzá Joshua Kimmich.

A Bayern csapatként játszott

„A biztos győzelem tudatában túl sokat engedtünk és hanyagok voltunk, ezt kell mondanom” - véli Heynckes a siker ellenére is, hogy van még hova fejlődni.

„Úgy gondoltuk, hogy már nincs veszély, de erre nem szabad gondolni. Ez nem történhet meg a csapattal, az elsőtől az utolsó percig ébernek kell maradnunk. Nem szabad gólt kapni, mindig ez érez prioritást.”

Hasan Salihamidzic sportigazgató dicsérte a csapatot.

„ Nagyon egységesek voltunk. Látni lehet hogy a játékosok örömmel játszanak, közösen védekeznek, a védekezésre való váltás sokkal gyorsabb. Minden jobb lett”, - mondta Salihamidzic, aki mégis megjegyezte:

Csak egy kicsi kell még, hogy újra magunkra találjunk.”

Szombaton Hamburgba látogat a Bayern, aztán következik két meccs a Lipcse ellen, a Glasgowi viszavágó és a Dortmund „nagyon, nagyon nehéz hetek várnak ránk.”

Arjen Robben, aki a Celtic ellen játszotta a 100. BL meccsét azt mondta:

"Egy lépéssel előrébb vagyunk. Fontos, hogy nem kaptunk gólt. Jó úton haladunk."

Forrás : https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43898/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?