Blogolj!

Jupp Heynckes a hősök közé sorolja Arjen Robbent

Kun Béla

Keserű szájízzel vonul vissza a holland válogatottból Arjen Robben, hiszen nem jutottak ki a vb-re. Némi gyógyírt jelenthet a sebeire, hogy jelenlegi edzője a holland labdarúgás legnagyobbjai közé sorolja őt. 

Heynckes szerint "Arjen egy olyan profi, akit ritkán talál az ember." 

Robben nagy szivfájdalma, hogy a holland válogatottal nem jutott ki az oroszországi vb-re, így egy keserű élménnyel vonult vissza az 'oranje' csapatából.

Jupp Heynckes, a 33 éves hollandot a holland labdrúgás történetének nagyjaival hasonlította össze:

"Hollandia olyan nagy labdarúgókat nevelt ki, mint Cruyff, Gullit, van Basten, vagy Rijkaard. Úgy gondolom, hogy Arjen Robbent is közéjük kell sorolni. Hollandia számára ő is egy kiváló játékos volt"

- mondta Jupp a Sky-nak adott interjújában.

Robben 2010-ben a vb-n bejutott a döntőbe, ott csak a spanyolok tudták megállítani a csapatát. 4 évvel később Brazíliában pedig harmadik helyre vezette a válogatottat. Összesen 96 mérkőzésen 37 gólt ért el.

Pozitív nézőpontja is van a visszavonulásnak, mondta Heynckes, aki szerint legalább most teljes energiájával az FC Bayernre tud koncentrálni. Az, hogy Robben 33 évesen a karrierje vége felé halad, Jupp Heynckest nem zavarja. 

"Olyan saját stílusú motivációja van, mint nagyon kevés játékosnak. Arjennél a kor nem döntő. Ő még ebben a szezonban, s még a következő szezonban is magas színvonalon tud játszani."

- fejezte be interjúját Jupp.

Zárásként pedig annyit, hogy ha Jupp szavainak megfelelően valamit még akarnak vele a következő szezonban kezdeni a Bayernnél, akkor hosszabbítás szükséges, hiszen a 33 éves játékos szerződése a szezon végén lejár.

Forrás : http://www.90min.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43560/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jupp heynckes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?