Blogolj!

James Rodriguez - kell vagy sem?

Két, egymásnak ellentmondó történet kering a médiában James Bayernes jövőjével kapcsolatban. Az viszont biztos, hogy a médiában Heycknes pozitívan nyilatkozott a kolumbiai játékosról, ám egy katalán sportlap azt állítja, hogy idén nem sok lehetőséget fog kapni a kölcsönjátékos.

Két érdekes történet kering a Bayern és a kolumbiai válogatott játékosáról, James Rodriguezről.

Bemutatkozó sajtótájékoztatóján, amelyikkel negyedik időszaka hivatalosan is kezdetét vette a Bayernnel, Jupp Heynckes azt mondta, hogy Rodrigueznek nehéz időszaka volt a klubnál, mert nem beszél németül - mondta az ESPN újságírója, Mark Lovell.

James egy kétéves kölcsönszerződést írt alá a bajorokkal, amely biztosítja azt az opciót, hogy ez állandó szerződés is lehet, 2019-től.

Heynckes ezt mondta: James Rodriguez nem beszél németül. A német futball nagyban különbözik a dél-amerikaitól és ez nehéz lehet egy ifjú játékos számára. Hozzátette azonban:

Akárhogy is, de ő számíthat az én támogatásomra, mert kedvelem a technikailag képzett játékosokat és ő nagyon tehetséges. Láttam őt a Realban játszani, de nem ismerem személyesen. Amikor visszatér a válogatottból, akkor leülök vele beszélgetni és adok neki néhány tanácsot.

A 72 éves szakember mindezt spanyolul is megteheti. Heynckes folyékonyan beszél spanyolul, lévén edzője volt a tenerifenek, az Atletico Bilbaonak és a Real Madridnak, amely csapatot a BL-győzelemig vezetett az 1997-98-as idényben.

A spanyol, barcelonai székhelyű SPORT című újság ezzel szemben azt állítja, hogy Heynckes nem túl nagy rajongója Jamesnak:

"Az új Bayern edző, Jupp Heynckes , aki edzette a Real Madridot is, nem számit Jamesra a jelen idényben. Heynckes kivette a tervéből a kolumbiait. Ez azt jelenti, hogy nem lesz túl sok szerepe június 30-ig, amikor is a Bayern eldönti, hogy hosszabbít Heynckes-szel vagy új edzőt nevez meg - ez utóbbi a valószínűbb. Akkor az új főnök fogja eldönteni, hogy folytatja-e James a bajoroknál."

James döntésében, hogy a Bayernhez igazolt nagy szerepet játszott korábbi edzője, Carlo Ancelotti iránti elkötelezettsége, akivel együtt dolgozott a Realnál. Ő volt az, aki 2014-ben az AS Monacotól vitte őt el a királyigárdához a világbajnokságon nyújtott teljesítménye miatt.

Ancelotti odáig volt Rodriguezért és amikor Ancelotti elhagyta a Realt, nem tellett sok időbe és kiderült, hogy Zidane viszont nem nagy rajongója a kolumbiainak.

Egyelőre nem világos, mit akar a Bayern Rodriguezzel, mivel minden valoszínűség szerint Heynckes csak az idény végéig lesz főnök. A Hoffenheim főnöke, Julian Nagelsmann vagy Thomas Tuchel 2018 július 1-e után adhat választ James jövőjével kapcsolatban.

Két történet. Két nagyon különböző irányzat.

Fordította: Gulyás Gábor

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43554/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,james rodriguez,Játékosaink,jupp heynckes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?