Blogolj!

A fényeket újra felkapcsolták: Heynckes tökéletesen illik a szerepbe

Jakab Norbert

Az összes találgatás és őrült pletykaörvény után a Twitteren, most már végre tudjuk, hogy ki vette át a Bayern irányítását. Visszatérve a nyugdíjból, a triplát nyerő Jupp Heynckes visszatér Bajorországba, hogy a negyedik edzősködési időszakát is megkezdje a Vörösöknél.

Ez egy őrült hét volt. Carlo Ancelotti menesztése után, másodedzője, Willy Sagnol lépett a helyébe, de egy újabb elkeserítő teljesítmény Berlinben, azt jelentette, hogy a francia edző nem jelent megoldást, még rövidtávon sem.

A vadászat

A vadászat komolyan elkezdődött, és ezzel együtt a vad médiatalálgatások is. Az olyan spekulációk, amelyek elég hamar az épelméjű Bayern szurkolókat is lázba hozták. Az ügy elkerülhetetlenül kezdett nőni, a Twitter tele volt mindenféle pletykákkal. Mind Thomas Tuchelt és Julian Nagelsmannt „látták” Münchenben, és Pep Guardiola is elrepült Angliából, hogy együtt ebédeljen Uli Hoeneß-szel. A pletykaüzérek ezt is kiforgatták. Louis van Gaal, akit láttak Párizsban a lelátón ülni, szintén belekerült ebbe a pletykatengerbe. (A szenzációvadászok látszólag elfeledkeztek arról, hogy a holland edző türelmetlen viselkedéséről, valamint a kellemetlen szakadékról, ami Hoeneß és közte van.) Aztán voltak tweetek a volt Barcelona edzőről, Luis Enrique-ről is, és a közelgő bejelentéséről a Sabener Straßén. Az egész ügy kezdett elég bolondossá válni. Sok Bayern szurkoló felhozta Heynckes újbóli kinevezésének ötletét, inkább reménykedve, mintsem tudva akármit is. Mikor az első hírek megjelentek, sokan hitetlenkedve fogadták. És mégis, megtörtént. Az örökség legyen átkozott, a fényeket újra felkapcsolták. „Osram” visszatért Münchenbe.

Ideiglenes terv

Páran csodálkozhatnak, hogy mi volt az, ami meggyőzte Heynckest, hogy visszatérjen a nyugdíjból és miért akarná kockáztatni az ő jól megérdemelt örökségét. A válasz egyszerű. Hűség. Annak ellenére, hogy a játékos karrierjét a Bayern riválisánál, a Borussia Mönchengladbachnál töltötte az 1970-es években, Heynckes hamar a Bayern részévé vált edzőként. A barátsága Uli Hoeneß-szel és a kapcsolata a klubbal mély lett. A mostani meló nem ígérkezik könnyűnek, és megvan a veszélye annak, hogy Heynckes ragyogó öröksége bepiszkolódhat. De ezek nem foglalkoztatnak egy olyan embert, akit már régóta a professzionalizmus jellemez. Amire most a Bayernnek szüksége van az a stabilitás, és senki nem tud nagyobb stabilitást adni, mint a 72 éves Heynckes. A Bayern vezetősége egyértelműen egy rövidtávú tervben gondolkodik, és ez formálta meg a döntést. Thomas Tuchel, sokak szerint a legnagyobb esélyes, csak hosszútávra vállalta volna el a munkát. Ő volt sok szakértő választása, de nem sok Bayern szurkolóé, és mint kiderült, Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge sem benne látta az ideális edzőjelöltet. Luis Enrique, a maga részéről, szintén csak hosszabb időre vállalt volna szerepet. Egyértelműen érződött, hogy a Bayern nem áll készen egy másik olyan edzőre, aki nem teljesen állt át a német mentalitásra. A többi hosszútávú lehetőség esetében mindig voltak akadályozó tényezők. Julian Nagelsmannt szerződés köti a Hoffenheimhez, és még mindig van sok bizonyítanivalója. Jürgen Klopp, a másik szakértői kedvenc, elkötelezett marad a liverpooli küldetéséhez.

Mindenki elégedett lehet

Jupp Heynckes-szel a kormányrúdnál, mindenki elégedett lehet. A szurkolók boldogak lesznek. A vezetőség ismeri jól az emberüket és az edző ismeri a klubot, és ahogy a dolgok működnek. Azok a játékosok, akik osztoztak a 2013-as sikerben, most a tapasztalt korosztályt képviselik. Nagyon hasonlókat mondtak Carlo Ancelottiról is, de Jupp Heynckes bizonyítottan szakértő az egók kezelésével és nyugodtságot tud hozni az öltözőbe. Majd kiderül, hogy kezeli a fiatalabb játékosokat és a peremembereket. Az rutinos játékosok, akik fogyó türelme Ancelottival szemben egy döntő tényező volt az olasz távozásával kapcsolatban, segíthetnek az átmenetet zökkenőmentessé tenni. Az olyanokat, mint Thomas Müller, aki elidegenedést mutatott Ancelotti alatt, biztosan fel fogja élénkíteni. Hogyha Heynckes vissza tudja adni a Raumdeuter formáját, képes lehet csodákra mind a Bayernnél, mind Németország válogatottjában. Heynckes döntése, hogy visszatér Bajorországba, sokat elárul a klubbal való kapcsolatáról. 2013 egy dicsőséges döntő volt, amit soha nem fogunk elfelejteni, de mindig be fogja mocskolni az ahogy el kellett hagyja a csapatot, Pep Guardiola korai kinevezése után. Az hogy Heynckes el tud ettől tekinteni, sokat mond nem csak arról, hogy milyen mély a kapcsolata az FC Bayernnel, hanem a professzionalizmusáról is.

Mi a következő lépés?

Tehát mi jön ez után? Leegyszerűsítve, hagyjuk Juppot, hogy csinálja azt, amit a legjobban tud. A küldetés, természetesen, kijavítani a rosszat és felállítani a hajót. A Bajnokok Ligája talán a jelenlegi Bayern keret képességei felett áll, és a Bundesliga is nagyobb kihívás lesz, mint az utóbbi 5 szezonban. Bármi más bónusz lesz. A döntés, hogy nem léptek egy hosszútávú tervet meg az év ezen szakaszában, biztosan azt jelenti, hogy a Bayern a jövő nyáron egy jó képzettségű helyettesért fog hajtani. Nehéz megmondani, hogy melyik elérhető (és még fontosabb, a Bayernhez illő) lehetőség fog jönni a jövő nyáron. De ez olyasmi, amit most félre tehetünk. A klub bemutatott nekünk egy megoldást, ami több mint kielégítő.

Forrás : https://bayerncentral.onefootball.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43394/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,jupp heynckes,Szakmai stáb,Szakvezetőről,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?