Sokkoló szavak Neuertől

Manuel Neuer, az FC Bayern kapitánya karrierje legnehezebb részét éli át. Habár tavaly lábközépcsonttöréséből hamar visszatért, sérülése kiújult, sőt sokkal súlyosabb lett. Azt, hogy meddig tart a felépülés, azt nem lehet tudni. De kapusnak egy időpontot észben kell tartania.

”Ez nem volt könnyű év számomra, és a felépülés után muszáj helyt állni” –

nyilatkozta Neuer az FC Bayern TV-nek, amivel bepillantást engedett jelenlegi lelkiállapotába. A kapus szeptemberben másodszorra szenvedett lábközépcsonttörést, három héttel a műtét után még nem tud túl sok mindent csinálni.

”A lábadozás kezdeti szakaszában inkább passzív munkát végez az ember, a fizioterapeuták végzik a dolgukat, és mindenki vár az „X” napra, amikortól már érdemi munkát is lehet csinálni”

- nyilatkozta Neuer. A műtét után nagyon fontos volt, hogy ”az operáció helye kosz- és vízmentes maradjon.” Így lehet, hogy gyorsabban fel tud épülni. Hisz természetesen a műtét helyének be kell gyógyulni.

”A lábfej belsejében van egy seb, aminek be kell gyógyulnia. Ez akár fél évig is eltarthat”

- mondta Neuer. Nagyon nehéz feladatot jelent az orvosoknak, hogy a kapus márciusban újra bevetésre kész legyen.

Löw nem fogja az ördögöt a falra festeni

Löw is átérzi játékosa helyzetét.

”Nem lehet az ördögöt a falra festeni. Természetesen remélem, hogy Neuer a következő évben a lehető leghamarabb edzésbe tud állni, valamint pályára tud lépni. Afelől nem érzek kétséget, hogy két-három hónapon belül a legjobb teljesítményét tudja nyújtani.”

Attól függetlenül, hogy Neuer a világ legjobb kapusa, nagyon fontos a felépülés. De Neuer helye biztos a nemzeti 11-ben. ”Ha Neuer pótlásáról beszélünk, Marc-André ter Stegen kerül szóba, aki jól játszott a Konföderációs Kupán.”

Neuer reméli, hogy már januárban visszatér

Az első lábközépcsonttörésénél kereken 4 hónapot kellett kihagynia. Négy meccs után újult ki a sérülése edzésen. Ezután már a fizioterapeutáknak és a fitnessedzőknek a dolga, hogy minél hamarabb edzésbe álljon.

”A célunk az, hogy már januárban edzésbe álljak”

- mondta Neuer, aki persze tudja, hogy a tempó a minőség kárára mehet.

”Rekord a Bundesligában”

”Eddig jó irányba haladunk. De rizikót kell vállalni, hiszen a 2018-as világbajnokságon muszáj pályára lépnem. A válogatottban játszani, ez egy óriási álom”

- nyilatkozta a kapus. 

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43309/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,manuel neuer,sérülés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?