Blogolj!

Löw: Abszolút elégedettek lehetünk

Tóth Renáta

Németország ma este utolsó vb-selejtező mérkőzését játssza Azerbajdzsán ellen. A sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány, Joachim Löw és a válogatott játékos Leon Goretzka válaszoltak az újságírók kérdéseire.

A német válogatott utolsó világbajnoki selejtezőjére készül, Azerbajdzsán ellen - immár biztos VB résztvevőként

JOACHIM LÖW...
a vb-selejtezőről:  Abszolút elégedettek lehetünk. Észrevehető volt, ahogy a csapat Észak-Írország ellen az elejétől kezdve jól játszott, az ellenfél játéktervét rögtön kettétörve. Más oldalról nézve a selejtező sorozat még nem ért véget, egy mérkőzésr, Azerbajdzsán ellen még meg kell nyerni, ez lesz a cél vasárnap este.

a felállásról: Egy-két változtatás lesz majd. A kapusokkal már beszéltünk, holnap Bernd Leno kezdő. Emre Can biztosan kezdő lesz, és azt tervezem, Leroy Sanénak is adok lehetőséget. Pénteken hagytam a csapatot pihenni és rákészülni a mérkőzésre. Azerbajdzsánt az elejétől kezdve nyomás alá akarjuk helyezni.

az oroszországi világbajnokságról: Már egy ideje foglalkozunk vele. Még várnunk kell a sorsolásra, hogy megtudjuk, kik lesznek az ellenfeleink. Utána szervezzük majd meg a barátságos felkészülési mérkőzéseket is. Brazíliában csapatként nyertünk, ide is így akarunk érkezni. Ha meg akarjuk nyerni ezt a tornát, éheznünk kell a győzelemre. Hihetetlenül nehéz lesz, ez biztos, címvédőként van veszíteni valónk, és ez sem könnyíti meg a helyzetünket.

összehasonlítás a 2014-es VB-vel:  Válogatottunk sok éve már egyike a világ legjobb csapatainak - ez az állandóság pedig egyedülálló. Mindegy, kivel játszunk, tudunk nyerni - ez is azt mutatja, milyen képességű csapat vagyunk. 2014-ben a VB előtt sérült meg Marco Reus, Sami Khedira fél évig volt sérült. Nem tudtuk, hogy állunk, a felkészülést pedig elő kellett készíteni. Most a világranglista első helyezettje vagyunk, de ez nem játszik szerepet a jövő évben. A fontos, hogy jól készüljünk fel, a legjobb játékosokkal, akik a legjobb formájukban vannak, helyes gondolkodással.

Manuel Neuer sérüléséről:  Meg kell látnunk a gyógyulás és a felépülés folyamatát. Remélem, olyan hamar, amennyire csak lehet ismét játékba állhat, és két vagy három hónapon belül visszatérhet. Ez őrülten fontos lenne. Ugyanakkor Marc-André ter Stegen bizonyította, mennyit fejlődött nálunk, és jó alternatíva lehet. Ha valaki Manuel Neuer mögé választana kapust, biztosan Marc-André ter Stegen nevét mondaná. Bízunk benne, ahogy Bernd Lenoban és Kevin Trappban is.

LEON GORETZKA...
szerepéről a válogatottban:  Még meg kell szoknom. A fejlődésem elején járok, sokat kell tanulnom és sok tapasztalatot kell még szereznem.

az oroszországi világbajnokságról: Mindenki gondolt már rá. Jó teljesítményt akarunk mutatni, hogy ott lehessünk. Minden mérkőzés egy lehetőség arra, hogy megmutathassuk, mire vagyunk képesek.

dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43323/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Bayern történelem: válogatottjaink,Hírek a válogatottról,joachim löw
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?