Blogolj!

Luis Enrique a jó megoldás a Bayern számára?

Most, hogy Carlo Ancelotti és a Bayern München útjai szétváltak, a bajorok új vezetőedző után néznek és Luis Enrique lehet az egyik megfelelő személy erre a posztra.

A közelmúlt eseményei (nevesen, hogy Carlo Ancelottit menesztették a klubtól) egy nagy kérdést hagytak maguk után. Amikor Willy Sagnol ideiglenesen átvette a menedzseri posztot, nem igazán sikerült a szurkolókkal elhitetnie, hogy ragaszkodni kellene hozzá hosszú időre. Ehelyett inkább, másik opcióként, egy új edző kinevezése a cél. Egy olyané, akinek tapasztalata van nagy európai klubok irányításában.

Habár a sajtó Thomas Tuchelt képzeli el Ancelotti pótlásaként, a Bayern München egy másik irányba is elnézhet, nevezetesen Luis Enrique, a korábbi Barca-edző felé.

A spanyol szakember karrierjének csúcsa vitathatatlanul a triplázás volt a Barcelonával az első ott töltött szezonja során. Kevés menedzser mondhatja el magáról, hogy volt szerencséje egy olyan csapathoz, amely élén Neymar, Suarez és Messi játszott.

Játékstílus

Luis Enrique MSN-je a kor egyik legjobb balszélsőjét, a világ leggólerősebb középcsatárát és sokak szerint a futballtörténelem leghatalmasabb alakját, Messit foglalta magába. A 4-3-3-as rendszer Sergio Busquetsszel és Andres Iniestával a középpályán pedig kellő stabilitást adott a tizenegynek.

Enriquének nem volt más dolga, csak hátradőlni és nézni, ahogy a sztárok lefocizzák egész Európát a pályáról a veszélyes támadásaikkal és a hátsó védelmükkel.

De ahogy az idő haladt, a dolgok változtak. Az előző szezon BL-nyolcaddöntője az egyik fontos említésre méltó pont. A PSG-vel történő első mérkőzés egy csúnya vereséget hozott a Barcának, de ami egy héttel ezután történt, az még mindig sokkolja az egész világot.

A 4-3-3-ról való váltás 3-4-3-as rendszerbe megadta a lehetőséget, hogy a katalánok az egész pályát uralják. Maga a Camp Nou 105x68 méteres, de ahogy a PSG sztárja, Marco Verratti fogalmazott: "sosem értem el a pálya végét". Ez a taktikai lépés tehát azt jelentette, hogy a Barca lekövetett minden lépést a gyepszőnyegen.

Végül 6-1-re nyertek Sergi Roberto utolsó percben szerzett góljával, amely a meccs egyik utolsó labdaérintése volt. Különösen nagy benyomást kelt az, hogy sikerült visszahozni a párharc esélyeit úgy, hogy a Barcelonának minimum 5 góllal kellett nyernie.

Sikerek

Érdemeit bizonyítja, hogy a La Liga azon esztendejében az év menedzserének választották. Sorozatban nyerte a Spanyol Kupa küzdelmeit is, majd 2017-ben a szuperkupát is elhódította.

Luis Enrique dominálta a spanyol bajnokságot, amíg a Barcánál volt. Megnyert mindent, amit csak tudott. De a több jelentős vereség (mint a PSG és a Juventus ellen) megpecsételték a spanyol sorsát.

Miért válna be a Bayern Münchennél?

Ancelotti távozásával a szurkolók azon is változtatnának, ahogy a csapat játszik. Több taktikai figyelem, nagyobb rizikó, de közben jó és élvezhető játék.

A kulcsmomentum az egészben a hajlandóság az alkalmazkodásra. A Bayern stílusa hasonló mozgások és taktikák folyamatában stagnál, és ez olyan valami, amely Enrique iránya. A drasztikus változás - amit a PSG elleni második meccsen mutatott - elég bizonyíték arra, hogy megvannak azon képességei, hogy nagy döntéseket hozzon, amelyek megváltoztatják a csapat játékát.

Ehhez hozzátartozik, hogy a neves játékosok a keretben, mint Neymar, Suarez és Dani Alves, akik nagy egóval rendelkeznek, fontos, hogy megfelelő törődést és ugyanakkor szabadságot kapjanak a pályán. Amíg több alkalmas lehetőség is van, Enrique lehet a tökéletes beszálló, ha beütne a krach az elkövetkezendő szezonokban.

Fordította: Horváth Balázs

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43195/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Szakmai stáb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?