Blogolj!

A Bayern München Thomas Tuchelt akarja Ancelotti utódjaként?

Jakab Norbert

Nincs kőbe vésve még, de minden jel arra mutat, hogy Thomas Tuchel lesz a Bayern München következő edzője.

A Bayern München ’17-18-as szezonja eddig messze alulmúlja a korábbi évekét. Úgy tűnik a csapat árnyéka önmagának, a bajorok küzdöttek a stabilitásért, mindeddig kevés sikerrel.

Ennek eredményeként, és sok más részlet miatt, a bajorok kirúgták Carlo Ancelottit. Az olasz edző szenvedett Bajorországban és nem sikerült a Bayern Münchent egy magasabb szintre juttatnia. Elvesztette az öltöző bizalmát, és a klubnak nem maradt más választása, minthogy a kijárat felé tessékelje.

Ez a meglepő döntés a csapatot bizonytalan helyzetbe hozta a szezon egy fontos szakaszában. A segédedző, Willy Sagnol átmeneti edzőként szerepel egyelőre, de a Bayern vezetősége biztosan bízik abban, hogy egy hosszútávú utódot találnak hamarosan.

És úgy tűnik hogy az ex-dortmundi menedzser, Thomas Tuchel lehet a megoldás. Legalábbis ez az amit a SportBild újságírója Christian Falk mondott. A német riporter egy bizonyítottan hiteles forrás. Az elsők között számolt be James Rodriguez leigazolásáról a nyáron, valamint Carlo Ancelotti menesztéséről is.

Mindenesetre a Borussia Dortmund volt edzője, Thomas Tuchel bajor és nem lehet kétség afelől, hogy izgalommal vezetné a Bayern Münchent. Egy taktikai zseni, aki hajlandó az ellenfélhez igazítani a csapatát hétről hétre, Tuchel éles ellentétben állna Carlo Ancelotti filozófiájával szemben.

Ahogyan elhagyta Dortmundot rossz szájízt hagyhat sokakban, de nincs kétség afelől, hogy Tuchel a taktikailag legalkalmasabb edzők között van a foci piacán. Talán ami a legfőbb indok az érkezése mellett, hogy elérhető. Nincs munkája a nyár kezdete óta és nemrég elutasított egy edzői szerződést a West Hamtől. Nincs kőbe vésve még, de minden jel arra mutat, hogy Thomas Tuchel lesz a Bayern München következő edzője.

Forrás : https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43154/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,carlo ancelotti,Szakvezetőről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?