Blogolj!

Tolisso a Bayernről, Dembéléről és Schweiniről

Correntin Tolissónak a szívébe a Bayern könnyen és gyorsan belopta magát - és ez fontosabb számára, mint egy magasabb fizetés egy másik klubnál.

"Én azért szerződtem a Bayernhez, mert ezt tartottam a legmegfelelőbb lépésnek, valamint a Klub a gyerekkori kedvencem. Ez fontosabb volt, mint a több pénz. Nekem nagyon fontos a szülővárosom. Én egy Thizy nevezetű faluban születtem, egy kis Francia falu aminek 3000 lakosa van, ahol a nagyszüleim most is élnek. Az apukám Postás volt, az anyukám pedig egy fogyatékos embereknek fenntartott Intézmény igazgatója. Tudom, hogy honnan érkeztem, és hogy hol szeretnék maradni. Ez az én karakterem, és a szüleimnek köszönhetem mindezt."

- mondta a Francia játékos a SPORT BILD-nek adott interjújában.

A 23 éves játékos lett minden idők legdrágább Bundesliga játékosa, mivel a bajorok 41,5 milliót adtak az Olympique Lyonnak a játékosért.

"A helyzet a következő volt: Az Olympique Lyon a kezdetektől világossá tette, hogy nem hagyja, hogy 40 millió euró alatt eligazoljak. Nagyon hálás vagyok az FC Bayernnek, hogy bizalmat adtak nekem."

A válogatott csapattársáról, Ousmane Dembéléről, aki a BVB-ből az FC Barcelonába küzdötte magát, az új Bayern-csillag így szólt:

"Már ismerem Ousmane-t az ifjúsági csapat óta, jó barát és vicces srác. Nem akarom megítélni a döntését. Az FC Barcelona az a klub, amelyről mindig is álmodott. Csakúgy mint én a Bayernről, amiben Bixente Lizarazu és Willy Sagnol is játszott. A Bayern a szívem klubja, és örülök, hogy nem voltak komplikációk."

Most Tolisson a sor, hogy ezt a klub iránti szeretetet meg is mutassa. A bajorok történelmében az ő posztjához még a franciáknak nem volt túl sok köze.

"Természetesen vannak olyan nevek, akiket meg tudtam jegyezni. Toni Kroos ma már a Realban játszik, Bastian Schweintseiger világbajnok lett a Bayernben. Amikor fiatalabb voltam, szerettem Michael Ballackot is. Nagyszerű játékos és személyiség volt. De a legjobban Franck Ribéryt csodálom."

Fordította: Puskás Márk

Forrás: http://sportbild.bild.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/43005/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?