Egy új világklasszis születik Münchenben?

Domonkos Altdorfer

Rudy,Rudy,Rudy,Rudy!

Amikor a Bayern nyilvánosságra hozta az átigazolást, mi magunk is csak hitetlenül mosolyogtunk. Itt a legjobb idő tehát, hogy Sebastian Rudytól bocsánatot kérjünk, és, hogy elismerjük, ő az új stratéga a Bayernben.

A foci frázisok nélkül olyan, mint a foci hisztérikus kép-kampányok nélkül: kívánatos, de elképzelhetetlen. Így beszélnek a világban folyamatosan a pillanatról, amit meg kell ragadni, a következő meccsről, ami valahogy mindig a legfontosabb és emberekről, akik szürke eminenciásként teszik a dolgukat. De ha mindenkit, akit – sokszor jogtalanul- ezzel illetnek, összegyűjtenénk, egy óriási tömeget kapnánk.

Az új Messik, akik majd sokra vihetik. Az egészen más új Messik, akik még jobbak lehetnek. Ehhez egy titkos összetevő, a technikailag jól képzett játékosok az argentin másodvonalból, akik egyszer majd kilépnek az árnyékból. Ezen kívül a néhány éve állandóan érdekes Sebastian Rudy.

Még jobbá teheti a Bayernt?

Azon az estén, amikor a Schalke ellen Bayern játékosként pályára lépett, minket szakembereket is meggyőzött. Mert aki a Schalke ellen, korábban nyáron, és egyáltalán az elmúlt hónapokban látta hogyan játszik, muszáj belátnia: Sebastian Rudy egy fantasztikus focista.

Egy játékos, aki halálpontos passzokat ad, de, ha kell, visszafogja a tempót. Egy játékos, aki mindig ott van, ahol a következő akcióban szükség van rá. És most, évek óta először oda jutottunk hogy, az igazi szakemberek is belátják: a Bayern nem véletelnül szerződtette ezt az embert. Egy éve magunk se hittük volna, hogy ezt fogjuk írni, de még jobb lett vele a Rekordbajnok.

„Ha Rudy a Hoffenheimben befut, nagyon ostobának fogunk tűnni.”

Igazából egy másik klubbot kellett volna jobbá tennie: „Sebastian Rudy nagyon jó karriert indíthat el” - mondta Horst Heldt a StuttgarterZeitung-nak 2008 novemberében, akkor a VfB Stuttgart sportigazgatójaként. De ahelyett, hogy a nevelőegyesületénél maradt volna, viszonylag korán, 2010-ben, 15 felnőtt fellépéssel a háta mögött, Ralf Ragnick karjai közé, Hoffenheimbe sodródott.

4 millió euróért szerződött a falusi csapathoz Kraichgauba. Jól is tette, mert a nagy ugrás nem igazán jött össze neki Stuttgartban. Vagy, ha Fredi Bobic, Heldt stuttgarti utódjának szavaival akarjuk kifejezni, „Ha Rudy Hoffenheimben befut, akkor igazán ostobának fogunk tűnni.”

Egy évvel később már nyugodtan lehetett Bobicot tökfilkónak nevezni. Mivel már az első szezonjában Hoffenheimben megkerülhetetlen alapjátékos lett a pálya közepén. Amit csak alig értett valaki mivel a Hoffenheim 2011-ben csak szenvedett.

Egy körülmény, ami a fiatal és nyugodt Rudyt kétségtelenül segítette, hogy így nyugodtan fejlődhetett. Amíg idősebb kortársai, mint Kroos, Gündogan vagy Kamacho óriási médiafelhajtás közepette befutottak, ő nyugodtan alapjátékosból a csapat legjobbjai közé lépett, majd válogatott lett, és végül, a hetedik évében Julian Nagelsmann alatt csapatkapitány.

Emellett már rég a liga legintelligensebb játékosainak egyike. Mert fegyelmezett, sosem veszítette el a fejét. Legkésőbb a legutóbbi szezontól kezdve látszik rajta, hogy tudja, mi legyen a következő megmozdulás. Semmi nem tűnik fölöslegesnek a játékában.

Milyen csapat az, ahol nincs rá szükség?

Ez teszi a játékát természetszerűen kevésbé látványossá, mint a többi belső középpályásét, de ezzel együtt a világ bármely csapatába beférne. Melyik csapatnak ne lenne szüksége a modern labdarúgásban egy olyan játékosra, aki mindig minden játékhelyzetet átlát?

Nincs ilyen. Még a Bayern se. Remekül mutatja, hogy az előző szezonban a 35 éves, lassú, komótos, és már bőven nem olyan robbanékony Xabi Alonsot inkább játszatták, minthogy a padon jegeljék, és aztán egy legalább annyira okos, mint alulértékelt üzletet ütöttek nyélbe, amikor Rudyt ingyen a Säbener Straßéra hozták. Rudy Alonsohoz hasonlóan egy stratéga. Valaki, aki a társak helyzetét megkönnyíti, az edző igazi kedvence.

És ezt meg is mutatta a Schalke ellen, mint ahogy nyáron a válogatottnál is. Sebastian Rudy bármelyik szintet megüti. Ami ahhoz vezetett, hogy Hoffenheimben már képbe került, és amit a váltás is megerősít:

Sebastian Rudy hamarosan világklasszissá válhat.

Forrás : https://www.11freunde.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42966/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,sebastian rudy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?