Négy gondolat - lassú Bayernt haraptak a Farkasok

Jakab Norbert

Mindenki azt várta, hogy az FC Bayern München a szenvedő VfL Wolfsburg ellen könnyedén megszerzi a három pontot az Allianz Arénában. Sok ember még egy újabb Lewandowski gólzáporban is reménykedett. A végén, Martin Schmidt Farkasai megmutatták, hogy még mindig van pár foguk.

Félidőben minden a terv szerint haladt. Egy Robert Lewandowski büntető. Egy Arjen Robben lövés szerencsésen megpattant. És akkor jött a második félidő. Jaj, ne. Carletto újra Kína felé vette az irányt ez után a 2-2-es döntetlen után.

Fogatlan Farkasok?

A FSV Mainz 05 4-0-ás megsemmisítése után és egy szintén fájdalommentes, háromgólos sétagalopp után Gelsenkirchenben a Schalke 04 ellen, elkezdett nőni az önbizalom az Allianz Arenában. A csapat elkezdett összeállni és a nyomás lekerült Carlo Ancelotti edzőről.

A másik oldalon ellenben a Wolfsburg egy katasztrofális szezonkezdet után látogatott délre, az Allianz Arénába. A tavalyi egy nagyon forró év volt a fogatlan Farkasok számára, és az idén a volt Bayern ügyvivő edzőt csupán négy forduló után elbocsátották a Wolfsburg kispadjáról a szezon első felében. Tekintve, hogy hazai pályán egy pontot szereztek, az új edző, Martin Schmidt munkája máris meglátszott. A végén, a keményen dolgozó csapata büszkévé tette őt.

Két évvel ezelőtt…

Mind láttuk a videókat, a tweeteket és a mémeket. Két évet kell visszamenjünk ahhoz a naphoz, amikor a Bayern szurkolók feltehetőleg az Allianz Aréna legemlékezetesebb műsorát láthatták. A Bayern egy gól hátrányban volt a (vitathatatlanul jobb) Wolfsburg ellen, amikor Robert Lewandowski a padról érkezve megmentette csapatát öt látványos góllal.

Amíg ezek a teljesítmények álomszerűek – vagy rémálomszerűek, hogyha Wolfsburg szurkoló vagy – lehet tudni, hogy ami megtörtént már egyszer, megtörténhet mégegyszer.

A Farkasok szurkolói valószínűleg rosszul vannak a lengyel támadó látványától, és valószínűleg megkongatták a vészharangokat, amikor ő teljes nyugalommal előnyhöz juttatta a Bayernt tizenegyesből – de ezen az estén csak ennyi jutott Lewának. Most nem jött az ötös csomag.

A gyenge láncszem

A kapus és egyben az egyszemélyes fal, Manuel Neuer sérülése, illetve az, hogy ki kell hagynia minimum ezt az évet, némi pánikot okozott Münchenben. Mind tudtuk tehát, hogy itt az ideje, hogy a tartalék kapus, Sven Ulreich színre lépjen.

A Shalke elleni szolid győzelem után sikerült eloszlatni néhány kezdeti félelmet. Egy gól nélküli mérkőzés, szép munka. De valójában, eltekintve néhány lövéstől, a bányászok elég hasznavehetetlenek voltak elől. Aztán jött Ulreich elkerülhetetlen baklövése: egy gyenge egykezes védési kísérlet, és a gól, egy nagyon ártalmatlannak tűnő szabadrúgásból. A Wolfsburg visszajött a mérkőzésbe. A vendégeknek pedig pontosan ez a kis ösztönzés hiányzott. Látva ezt, biztosak lehetünk benne, hogy a PSG támadó szekciója megereszt majd néhány optimistább lövést is a hét közepén.

A játék két félidőből áll!

Mindannyian szeretjük a futball kliséket, és ez mindenki kedvence. A Wolfsburg megérdemelte azt az egy pontot, ahogyan a Bayern lelassult a második félidőben és elvesztette, merre is tart.

A Bayern a félidőig biztonságban volt. A büntető és Robben megpattanó lövése nem volt túl nagy szám, de igen… a csapat kényelmes vezetést szerzett. Aztán jött Ulreich pillanata és egy nagyszerű összjáték Paul Verhaegh és Daniel Didavi párosától. Az első félidő rendben volt, a második már kevésbé.

Mats Hummels lehetőséget kapott arra, hogy a mérkőzés utolsó helyzetével megszerezze a három pontot, de a fejese elkerülte a kaput. Nincs Bayern-mámor! Két eldobott pont. A vészjósló emberek pedig újra kongatják a vészharangokat.

Fordította: Jakab Norbert és Kiss Dorisz

Forrás: https://bayerncentral.onefootball.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42846/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?