Blogolj!

Neuer helyettese nyilatkozik a saját helyzetéről

Sven Ulreich-hel még a Schalke elleni mérkőzés után, a Wolfsburg elleni összecsapás előtt készült ez az interjú. Azóta kicsit mások már sajnos a statisztikai adatok, ráadásul egy óriási hibából gólt is kapott. Ennek ellenére közlésre érdemes az interjú:

- Sven Ulreich 2017/18-as szezonban két meccsén csak egy gólt kapott. 180 percenként vették be a kapuját, Manuel Neuerét 135 percenként (három meccs, két gól).

- Ulreich a Bayern színeiben játszott összesen nyolc Bundesliga-meccsén a kapuja felé tartó lövések 76 százalékát fogta, ez majdnem Neuer szintje (78 százalék).

- A nagy helyzetek csaknem felét kivédte Ulreich (hatot a 13-ból); az arány (46 százalék) még jobb is, mint Neueré (35 százalék), bár ő természetesen sokkal több meccsen játszott.

Gelsenkirchen – Az FC Bayern Münchennek a Schalke otthonában aratott 3:0-ás magabiztos győzelme után Sven Ulreich is a középpontba került – ez a következő hónapokban is rendszeresen így lesz. Manuel Neuer újabb lábműtétje és várható hosszú kihagyása miatt a 29 éves kapus a bajorok első számú hálóőre.

Ulreich a meccs utáni interjújában beszél arról, hogyan hogy birkózik meg ezzel a helyzettel, mit vár el saját magától és hogyan értékeli a Bayern győzelmét.

Kérdés: Sven Ulreich, milyen volt hosszú idő után ismét a kapuban állni?

Sven Ulreich: Természetesen nagyon jó volt, hogy újra játszhattam. De elsősorban Manuval érzek együtt, hogy újra megsérült, és megint ilyen szar dolog történt vele – máshogy nem is lehet ezt kifejezni. Remélem, hogy hamar vissza fog térni és újra a régi Manu lesz.

Kérdés: Kapcsolatban voltak, mielőtt pályára lépett itt a Schalke-nál?

Ulreich: Természetesen írtam neki, és minden jót kívántam a műtétjéhez. Ő pedig minden jót kívánt cserébe a meccshez. Kapcsolatban vagyunk, jól megértjük egymást.

Kérdés: A visszatérése a Bayern kapujában mindenképpen sikerült, jól játszott.

Ulreich: Elégedett is vagyok. Egy-két szituációban volt igazán dolgom, és szerencsére meg tudtam fogni a labdákat, így nem kerültünk nyomás alá. Az első meccsel elégedett vagyok, de természetesen újra fel kell vennem a ritmust, és megint belejönni a játékba.

Kérdés: Amikor legutóbb hosszú kihagyás után újra bevetették, meccsről meccsre jobb lett. Most is így van ezzel?

Ulreich: (nevet) Jó lenne! Egyszerűen teljesíteni akarok és a legjobbamat nyújtani. Azt is tudom, hogy lesznek nem annyira jó meccsek. De tudom, hogy mire vagyok képes. Tudom, hogy jól tudom helyettesíteni Manut. Ezt meg is akarom mutatni. Fontos, hogy a csapat sikeres legyen. Ez mindenek felett áll.

Kérdés: A felkészülés során érzi a különbséget, amikor tudja, hogy hónapokig első számú kapus lesz?

Ulreich: Teljesen más, ha az ember tudja, hogy innentől mindig a középpontban lesz. Természetesen kicsit másként készül fel, főleg közvetlenül a meccs előtt úton a stadionba. Nekem nagyon jó, hogy hosszabb időn keresztül játszhatok. Remélem, hogy tényleg jól tudom helyettesíteni Manut. Ez persze nehéz, hiszen mégiscsak ő a világ legjobb kapusa. Nem sok minden van, amit jobban tudnék csinálni, mint ő. De mindent megteszek, hogy sikeres őszi szezont játsszunk. A Schalke-nál egészen jól sikerült.

Kérdés: Milyennek látta összességében a csapat teljesítményét?

Ulreich: Jó akcióink voltak előre, és volt néhány jó labdaszerzésünk is. Volt viszont több labdavesztés is, amik a Schalke-nak jelentettek lehetőségeket. Ha tökéletes meccset akarunk játszani, ezt meg kell akadályozni. De összességében nagyon jó idegenbel játékot mutattunk, és szép gólokat szereztünk.

Kérdés: Mit szól James Rodriguez-hez, aki az eddigi legjobb meccsét játszotta az FC Bayern színeiben?

Ulreich: (nevet) Olyan régen azért még nincs itt… Nem indult jól az idénye a sérülése miatt. Ez mindig rossz, ha valaki éppen új klubhoz került. De az utóbbi hetekben tudott edzeni, újra megtalálta a ritmust, és mindenekelőtt jobban megismerkedett a játékostársakkal. Ez mindig fontos pont. A Schalke ellen tényleg jól játszott. Reméljük, hogy ez így is marad!

Kérdés: A Mainz és a Schalke elleni meccsek fordulópontot hoztak, ami a Bayern játékbeli magabiztosságát illeti?

Ulreich: Természetesen előrelépés volt a hoffenheimi vereség után. Úgy gondolom, hogy már az Anderlecht ellen is jó akcióink voltak. De előrelépés ide vagy oda: minden meccs nulláról indul, és minden alkalommal teljesítenünk kell.

Kérdés: Mennyire várja a Bajnokok Ligáját? Jövő héten a PSG és így Neymar, Mbappe és társaik ellen fognak játszani.

Ulreich: Nagyon örülök az ilyen kihívásoknak. A PSG soraiban sok világklasszis játékos van. De a mi keretünkben is vannak, ők minden nap ott vannak körülöttem az edzésen. De nem kérdés: sportolóként az ember mindig különösen várja az ilyen kihívásokat.

Kérdés: Előtte viszont még ott van a pénteki Bundesliga-meccs a VfL Wolfsburg ellen. Mit gondol erről a meccsről?

Ulreich: Ez egy fontos bajnoki meccs. 100 százalékos erőbedobással kell belevágnunk. Abszolút koncentráltnak kell lennünk, és Párizst egyenlőre teljesen figyelmen kívül kell hagynunk. Három pontról van szó a Bundesliga-ban. Ha pénteken otthon ugyolyan jó teljesítményt nyújtunk, mint a Schalke-nál, akkor bízom benne, hogy sikeresek leszünk. De csak akkor, ha 100 százalékot nyújtunk.

Gelsenkirchenből Dietmar Nolte tudósított

Fordította : Frey Dóra

Forrás : http://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42789/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,sven ulreich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?