Blogolj!

Németország az Allianz Arenát is jelölte a 2024-es EB-re


Az Allianz Arena egyike a tíz lehetséges helyszínnek, amit a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) a 2024-es EB házigazdájának jelöl. Pénteken a Német Labdarúgó Szövetség bizottsága bejelentette a végső lehetséges helyszíneket a 14 stadion közül.

A teljes egészében a Bayern München tulajdonában álló Allianz Arenán kívül, a kiírásba tartozik még a Berlini Olimpiai Stadion, a Dortmund Signal Iduna Parkja, a Düsseldor ESPRIT Arenája, a Frankfurt Commerzbank Arenája, Gelsenkirchen VELTINS Arenája, Hamburg Volksparkstadion, a kölni RheinEnergieSTADION, a Lipcse Red Bull Arenája és a Stuttgart Mercedes Benz Arenája.

Az FC Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge így nyilatkozott a bejelentést követően:

„Örülünk, hogy a DFB az Allianz Arenát is megjelölte a 2024-es EB lehetséges helyszíneként. Ha a DFB kiválasztja, a rajongóinknak még több oka lesz várni a nagyszerű meccseket az FC Bayern stadionjában.”

Az Allianz Arena München Stadion Kft. ügyvezető igazgatója, Jürgen Muth szintén az örömét fejezte ki:

„Természetesen a DFB döntése az Allianz Arenát illetően megtiszteltetés a számunkra. Hálásan fogadjuk ezt a nagy feladatot, és bizonyítottunk a 2006-os VB és a 2012-es BL döntőjében, hogy ideális körülményeket tudunk biztosítani egy ilyen neves eseménynek. Az Allianz Arena lesz az egyetlen német helyszíne a 2020-as EB-nek, négy évvel a 2024-es előtt, és az előkészületeink gőzerővel folynak.”

Mint Németország legmodernebb stadionja, az Allianz Arenát három csoportmérkőzés és egy negyeddöntő helyszínéül választották a 2020-as EB-re. Ha a 2024-es jelölés megvalósul, az Allianz Arena lesz az első olyan helyszín, ami részt vehet két egymást követő EB-n.

Az Allianz Arena 2017 nyarán egy nagy felújításon esett át, hogy megfeleljen egy ultramodern stadion legmagasabb elvárásainak. Európai futballstadionokban található legnagyobb fali videokijelzőjén kívül prémium minőségű reflektorokat szereltek fel, tehát az Allianz Arena egyre közelebb kerül az UEFA legmagasabb elvárásainak, az Elite A-nak.

„Technikailag az Allianz Arena a legkorszerűbb stadion Európaszerte”

- nyilatkozta Jürgen Muth.

A DFB-nek az összes jelentkezési dokumentumot továbbítania kell az európai futballt irányító UEFA-nak 2018 április 27-ig. Addig a DFB felállítja a lehető legjobb tervet szoros együttműködésben a tíz lehetséges helyszínnel, hogy meggyőzzék az UEFA-t, hogy másodjára is Németország lehessen az EB helyszíne 1988 óta. A végső döntés a házigazdával kapcsolatban 2018 szeptemberében fog megszületni. A DFB egyetlen versenytársa a Török Labdarúgó-szövetség.

Forrás : https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42788/pics/lead_800x600.jpg
allianz aréna,BAYERN HÍREK,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?