Blogolj!

Lewandowski 5 gólos gálája Wolfsburgban "Mintha transzban lettem volna"

Bogdányi Norbert

2015. szeptember 22. kedd. Kellemes 20 fok a müncheni belvárosban, az októberfeszti sörkertek már délben tele vannak. Nem ritka az olyan látogató sem, aki a bőrnadrág mellett egy Bayern mezt visel, ugyanis este a Vfl Wolfsburg vendégeskedik a 6. forduló alkalmával az eddig veretlen rekordbajnoknál.

Jogos az izgatottság egy további sikeres mérkőzésre – de ami néhány órával később az Allianz Arena - ban történni fog, nehéz lesz elképzelni…

A kezdőrugásnál Robert Lewandowski még a padon ült. A lengyel csatár előző héten megsérült, és néhány napot pihennie kellett. De mivel a farkasok egy 1-0-s vezetéssel mehettek szünetre, Pep Guardiola Thiago helyett Lewandowskit küldte be a második félidőre. Ami ezután következett, az a 9 perc már futballtörténelem.

1:1 az 51. percben, 2:1 az 52-ben, három perccel később következett a 3:1, aztán 4:1 és a 60. percben az 5:1. 539 másodperc az örökségnek, ami négy bejegyzést is ért a Guiness rekordok könyvében. Ez a nap a Lewandowski-gála második évfordulója. És pont ennek a jubileumnak az örömére újra az Allianz Arenaba látogat a VfL Wolfsburg. Ez épp elég ok a Bayern-Magazinnak, hogy interjút készítsenek Lewandowskival.

Robert, milyen gyakran gondolsz még arra a bizonyos keddi napra?

Lewy: Nagyon gyakran, mert ez egy hihetetlen nap volt. Azt, ami akkor történt, máig nem tudom megmagyarázni. Hihetetlen kilenc perc volt, 5 gól ilyen rövid időn belül még sohasem esett – és azt gondolom hogy a jövőben sem fog.

Viszont számodra nem indult kedvezően a nap: a padon kezdtél…

Lewy: Előző héten megsérült a bokám és kihagytam a hétvégi meccset. A meccs előtt csak egyszer edzettem a csapattal és fájdalmaim voltak, ezért Pep először pihentetett, és csak a második félidőben cserélt be.

Aztán elkezdődött, 51. perc Vidal beadás Müller elé még sikerül becsúszni, de te üresen vagy és belövöd. Emlékszel még a gólokra?

Lewy: Azóta fejben már töbször is lejátszódott. A második félidőben gyorsan kezdtünk, kevés labdát vesztettünk, és a beadások is jók voltak. Volt még egy további gólra is lehetőségem, de egy védő elérte a labdát még a gólvonal előtt. 5 gólos maradtam.

Ki tudsz emelni egy gólt ami különösen megmaradt benned?

Lewy: Az ollózásom 5:1 nél. A legszebb mozdulat zárta le ezt a kilenc percet. A labda először Götzéhez került aki fantasztikusan adta be. Nem is nagyon számoltam azzal hogy el fogom érni, mivel Naldo mögött álltam – de reménykedtem, ezért ollóztam egyet. Naldo kicsit elkésett, így eltaláltam a labdát.

Van egy híres kép Guardioláról, aki hitetlenkedve tartja kezeit az arca előtt. Mi játszódott le nálad?

Lewy: A meccs alatt egy másodpercig sem gondoltam rá mi történik éppen. Egyszerüen csak a gólokra koncentráltam, észre sem vettem hogy csak kilenc perc volt. Mintha egy másik világban jártam volna. Minden gól után csak arra gondoltam: gyerünk tovább. És az elkövetkező napokban sem volt számomra nagy téma: Háromnaponta játszottunk és a további meccseken is többször betaláltam.

Akkor mikor vetted észre hogy beírtad magad a futballtörténelembe?

Lewy: Három hónapig tartott mire leesett. Mert mint mondtam, nagyon sok meccsünk volt. Csak a téli szünetben ültem le és dolgoztam fel nyugodtan, utána élveztem is.

Mindenkivel aláirattad a labdát. Találtál neki helyet a házadban?

Lewy: Természetesen. A csapattársaim is fontos szerepet játszottak. A cipőmet is felakasztottam, amiben játszottam. Mindkét darab a Trófeatermemben van. El tudom képzelni, hogy egyszer a legértékesebb emlékeim közé fognak tartozni.

Ez az öt találat négy alkalommal is felvett a rekordok könyvébe. Örökké fog tartani?

Lewy: Nem tudom hogy megmaradnak-e. De a focit már száz éve játsszák profi szinten, és csak 2015-ben született meg ez a rekord. Ezért reménykedek benne. Ezek a kitüntetések azonban megerősítést jelentenek nekem arra, hogy a meccsen mindig koncentráltnak kell maradni. Ha két gól után elégedett lennék, és visszavennék egy kicsit, nem lőnék több gólt. Ezen a meccsen is csak mentem előre.

Gerd Müllernek négyszer is sikerült a mesterötös.

Lewy: Ez hihetetlen és tényleg egy örök rekord. De akkor sem 9 perc alatt. (nevet)

Két év után ugyanazon a napon pénteken szintén a Wolsfburg az ellenfél. Már egy kicsit izgatott vagy, igaz?

Lewy: Már nem emlékeztem a pontos napra, de amikor átfutottam az új meccsnaptárat, rögtön arra gondoltam. De azt gondolom, hogy nem fog megismétlődni.

Mit tervezel pénteken?

Lewy: Nem annak az öt gólnak a gondolatával megyek játszani, az helytelen lenne. Ilyet nem lehet tervezni. De mindent beleadok majd és remélem hogy jól és sikeresen játszunk.

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42774/pics/lead_800x600.jpg
Barátságos mérkőzések,BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?