Négy fontos tényező a Mainz elleni hatásos győzelemben


A kevésbé látványos szezonkezdet után, a Bayern Münchennek végre sikerült egy hatásos győzelemmel fellépnie.

Íme,  a 4-0 négy fontos tényezője

1. Az ifjú nagyra nő

Micsoda mérkőzése volt Joshua Kimmichnek. Le-föl rohant és osztogatott a jobb oldalon, ezen a napon ez a "gyerek" volt a Bayern legjobbja. Csodálatos teljesítményével és az assziszt mesterhármasával a csúcsra tört az FC Bayern München, s egyben Németország első számú jobb-hátvédje.

A teljesítménye egészében kiemelkedő: 144 labdaérintés, 8 kulcspassz, 17 beadás (7 pontos), 107 pontos passz és 4 szerelés. Lehet, hogy a Mainz egy gyengébb ellenfél, de kétségtelenül ez volt Kimmich legjobb teljesítménye a Bayern színeiben.

Elkapta a mérkőzésen a játék fonalát, végig dominált az elejétől a végéig. Sokan kíváncsiak voltak, hogy "a pirosak" hogyan tudják majd megoldani a legendás Philipp Lahm hiányát a jobb oldalon. A kérdés most véglegesen meglett válaszolva.

Egyetlen percet sem hagyott ki az FC Bayern München-nél, sem a német válogatottnál a 2017/18-as szezonkezdés óta,cs úgy tűnik, hogy ez egyhamar nem is fog változni. Gyorsan kinőtte magát a szurkolók kedvencévé és szép lassan a modern foci egyik legjobb jobbhátvédjévé válik.

Mindenki tisztában volt vele, hogy Kimmich nagyszerű. De nehezen volt elképzelhető, hogy ilyen rövid időn belül betölti Lahm posztját. 22 évesen már kulcsjátékos Európa egyik legnagyobb klubjának. Bravo,csodasrác!

2. A Müller-Lewandowski effekt

Egész biztosan minden Bayern szurkolónak hatalmas megkönnyebülést jelentett, mikor a 11. percben megszületett az első gól. Nem csak mert a bajorok előnyre tettek szert, hanem mert Thomas Müller lőtte, aki ezzel föliratkozott az új idényben a góllövő listára.

Az előző szezon kicsit fájó volt Müllernek, különösen a gólszerzés tekintetében. Guardiola utolsó szezonja alatt 20 szerzett bajnoki gól után, az előző szezonban Müller csekély 5 gólt zsebelt be.

A kiváló elő szezon és a jó kezdés ellenére még mindig ott volt az a szúrós érzés, hogy Müller ismét gyengén teljesít majd Ancelotti alatt.

Ez az ok, hogy miért is jelentett ilyen sokat ez a mérkőzés a Bayern hűséges szurkolóinak és Thomas Müllernek egyaránt. A Robert Lewandowski mögötti szabadabb pozícióban játszó Müller összjátéka a lengyellel kifogástalan volt.

Kiváló eredmény, hogy a Bayern gólsorát megnyitotta (bár a gólja egy kis segítséget igényelt). Később a beadása Lewandowskinak az a tankönyvi lecke, hogy mennyire fontos egy-egy precíz passz.

A Mainz elleni meccsen nem lehetett Müller fontosságát eltúlozni. Az összes megindulása jól volt időzítve, minden passzt megjátszott. A kemény munkája egy góllal és egy assziszttal fizetődött ki.

Az sem elhanyagolható tény, hogy Robert Lewandowski még elégedettebb és boldogabb az "álcsatár" partnerével a pályán. A 100. Bundesliga meccsén a Bayernben meglőtte a 81. és a 82. gólját.

Még jobb, hogy megerősítette hűségét "a pirosakhoz" a meccs utáni interjújával. Mikor kérdezték a Real Madriddal kapcsolatos pletykákról, egyszerűen elmagyarázta:

"Nem kell minden nonszensz kérdésre választ adni, amit a média kitalál."

3. Fölény a középpályán

Ha létezett volna olyan kérdés,hogy melyik a Bayern legjobb középpályás párosa, akkor a mai meccs nyomatékos választ adott volna. Carlo Ancelotti 4-2-3-1 rendszerében Thiago Alcántara és Arturo Vidal hatásosan jelezték, hogy ők a Bayern nagykutyái középen.

Folytatva az előző szezonbéli formáját, Thiago erős támaszpont volt a középpályán. Csak a kiváló Joshua Kimmich győzte le passzok számában, a Bayern pozitív játéka általában Thiago által jött létre.

Arturo Vidal a másik oldalon-pontosan azt tette, amit tőle elvárunk. A harcias chilei megmutatta, miért is "harcos"a beceneve, szinte minden fűszálat letiport a pályán, azaz bejátszott minden területet.

Ellentétben azzal, amit a legtöbben gondoltak volna, jelenleg Thiago az, aki védelmet nyújtott a középpályának. 5 labdaszerzéssel és 6 szereléssel a spanyol megmutatta, nem csak a támadásban okoz fenyegetést, kiváló védelmet is nyújt a Bayernnek. Ez nem meglepő, Thiago az előző szezonban meccsenként átlagosan 4.6 szerelést és 2.8 egy-egy elleni győztes párharcot nyújtott.

Mikor a duó a 4-2-3-1 rendszerben van, a világ legjobb középpályás párosának mondhatja magát. Több mint elég támadó erőt adnak, s kiválóan húzódnak vissza, hogy védelmi kötelességüket teljesítsék.

Ha hozzátennénk még egy középpályást a mixhez (Rudy/Tolisso), valószínűleg túlzsúfolná a középső részt és elfojtaná annak hatékonyságát. Ez a magyarázat arra, hogy miért jobbak a bajorok Ancelotti alatt a 4-2-3-1 ben, mint a 4-3-3 ban. Sőt, az utóbbiban Thomas Müller is nehezen volt kihasználható. Ezek azok a tények, amelyek által Ancelotti láthatja, hogyan kell felépítenie csapatát.

4. Coman hatalmas, de...

Kingsley Comant nézve egyszerre érezhettünk boldogságot és fájdalmat. A fiatal francia jobb volt, mint az ellenfelei, trükkössége és gyorsasága túl nagy falat volt a Mainz védőinek.

Azonban, ha felhozhatnánk egy kifogást a játékában, az a befejezés lenne. A fiatal többször a tudása alatt teljesített, így végül se gólt - se asszisztot nem ért el.

A befejezést muszáj fejlesztenie. A kaput se találta el abban a helyzetben, amit Robben hozott össze. A kapu széle üres volt, csak egy jó érintés kellett volna a gólhoz.

Később, Coman nagyot villantott az első félidő végén, egy kimagasló támadással. Néhány Mainz védőt legyőzve a gyorsaságával, a 16-os bal szélén jött be, nagyon veszélyes pozícióban. De a franciát ismét cserben hagyta a befejezés. Robert Lewandowski üresen volt, kérte a labdát, de Coman gyenge passza egy Mainz védőnél kötött ki, lerombolva kemény munkáját, amit a támadás kialakításáért tett.

Nem kérdés, ez egy rossz nap volt Kingsley Coman számára. Amivel ő rendelkezik, gyorsaság, technika, labdakezelés, nagy adottság. De amivel bajlódik, döntéshozatal, végső labdák, mind tanítható, tapasztalat által javulni fog.

Nagyon élvezi az életet a bajoroknál. Coman hamarosan egy következő szintre lép. Amikor ez bekövetkezik, nem csak az FC Bayern München, de Európa egyik legjobb szélsője lesz.

Fordította: Szakali Leontin

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42618/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?