Blogolj!

Vajon miért hagyta el Guardiola a Bayernt? – Gündogan elmondja a véleményét

A német válogatott egy interjút adott, amiben elárulta, miért nem akart szerződést hosszabbítani mostani edzője Münchenben.

3 évig volt a bajorok edzője Pep Guardiola. A spanyol edző egy teljesen új játékrendszert, valamint nagyon magas szintű taktikát adott a Bayernnek. Ennek ellenére sem sikerült megnyerni a Bajnokok Ligáját.

És ez lehetett az oka annak, hogy sok szurkoló és szakértő új embert szeretett volna látni a kispadon. Carlo Ancelottinak kellett azt végrehajtani, ami Guardiola-nak nem sikerült a Säbener Straße-n.

Guardiola Gündogant a Bayernhez szerette volna vinni

Nem a „sikertelenség” volt az egyetlen ok, amiért a spanyol mester a Manchester City-t választotta a szerződéshosszabítás helyett. Ezt pedig Ilkay Gündogan a Zeit magazinnak fejtette ki.

A középpályás azt mondja, hogy Guardiola két szezonon keresztül szerette volna őt Münchenbe vinni. Thiago-val együtt az Andrés Inieta-Xavi páros magasságába szerette volna őket az edző emelni.

2013-ban, a Szuperkupán találkozott Gündogan és Guardiola először, akkor még Gündogan a Dortmundot erősítette. Már ott megtetszett Gündogan játéka az edzőnek. A katalán edzővel egy hullámhosszon jár az agyuk, nyilatkozta Gündogan:

„Mind a kettőnknek ugyanaz a véleményünk az ideális futballról – a labdát birtokolni, és a középpályát technikás játékosokkal dominálni – de az együtt dolgozás először csak Manchesterben jöhetett létre. Én voltam az első igazolása a City-nél.”

Manchester-ben ugyanabban a társasházban laknak, a lakásajtók csak 4 méterre vannak egymástól.

Pep álomjátékosai: Gündogan, De Bruyne és Sane

Gündogan azt gondolja, ami Guardiola életéről szóló könyvében van: Pep sosem hagyta volna el Münchent, ha teljesítik ott az álomigazolásait. Guardiola nem értett egyet Karl-Heinz Rumenigge-vel, és a többiekkel sem. Gündogan-on kívül még Kevin De Bruyne és Leroy Sane volt az, akikre Guardiola annyira odafigyelt. Ma mind a hárman a Manchester City-nél játsszanak.

Guardiola-ban azt is értékeli Gündogan, hogy ott van a nehéz helyzetekben.

„Várunk rád, Ilkay”, - mondta a volt-Bayern-edző Gündogan sérülésénél.

A jövőre kitérve azt mondta Gündogan, hogy valószínűleg edző lesz, de bizakodik:

„Egy keresztszalag-szakadással még egy futballkarrier sem ment tönkre.

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42489/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?