Blogolj!

Hoeneß: meg kell oldanunk a problámáinkat

Bogdányi Norbert

Kedden játszotta első csoportmérkőzését a Bayern München az Anderlecht ellen. De az előző napokban alig esett szó sportról. A müncheni vezetőség reagált Robert Lewandowski kijelentéseire, és nem hagyták szó nélkül a csapat szezonkezdéséről szóló vitákat sem.

A napokban fontos kérdések merülnek föl a Bayern körül. A kérdés hogy egy játékos tehet-e a csapat tudomása nélkül olyan kijelentéseket, hogy

„Eddig a Bayern Müncen soha sem fizetett 40 milliónál többet egy játékosért”, vagy „a Bayernnek ki kell találnia valamit, ha a csapat továbbra is világklasszisokat akar magához csábítani”.

További kérdés, hogy Thomas Müller a cserepadra való-e? De arról is beszélnek, hogy mennyire erős a Bayern jelenleg. A témákhoz meglehetősen eltérőek a vélemények. Figyelemreméltó, hogy pont a vezetők véleményei különböznek. Amíg az egyik (Rummenigge) a Bildnek adott interjúban bírálja Müllert és Lewandowskit, a másik (Hoeneß) azt mondta, hogy neki az nem tetszett „hogy nálunk mindenki a pénztárcára helyezi a hangsúlyt” Hozzátette: „Egy kicsit lazábbnak kell lennünk.”

Tény: a Bayernnél gondok vannak. Nem véletlen, hogy minden az első szezonbeli vereség körül történik. Ki lehet abból indulni, hogy a reakciók egy 3:0-s sima győzelem után egy kicsit visszafogottabbak lettek volna.

Hoeneß: „még nincs szükség a vészharangokra, de” A Bayern nem nyert. És ennek is megvannak a maga okai.

„Meg kell oldanunk a problémáinkat. A szezon kezdete óta nem játszunk olyan jól. Dolgozni kell rajta” 

A csapatnak nem megy jól és ez hetek óta érződik. A Leverkusen ellen foggal körömmel nyertünk, Brémában a 2:0 ellenére sem játszottunk jól, aztán következett Hoffenheimben a szezon eddigi mélypontja. Még meglepőbb, hogy Carlo Ancelotti hétfőn hangsúlyozta, hogy a csapat erősebb, mint tavaly. Csak időre van szükség és meg fogja mutatni. Csak mikor? Münchenben csak az Oktoberfestet várják türelmesen.

„A tulajdonképpeni probléma nem Lewandowski interjúja, hanem hogy nagyon gyengén játszottunk Hoffenheimben és kikaptunk. Engem ez foglalkoztat. Sokat mérgelődtem, akkor is, ha három meccs után 6 pont miatt nem kell vészharang”

 - nyilatkozott hétfőn Hoeneß nyugtalanul. A ponthátrány csak egy probléma. A rosszabb az, hogy a játékban egyelőre semmi fejlődést sem látni, és hogy olyan a feszültség a csapatban, ami csak ritkán tapasztalható.

„Bízom benne, hogy a rossz hangulatot a sok mérkőzéssel leküzdjük. Mi játékosok elgondolkodunk rajta, hogy hogyan játsszunk és ez egy jó jel” 

- mondta Manuel Neuer hétfőn.

Hétfőn nyugodt volt Ancelotti:

A Lewandowski interjú? Nem az én dolgom. Nem kell vele beszélnem erről, amiről beszélnünk kell az majd az Anderlect ellen meccs...."

Egyébként Ancelotti nem keltett olyan benyomást, mint akit a hírek megérintenének. 

Forrás : http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42387/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,robert lewandowski,thomas müller,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?