Blogolj!

Hummels a Hoffenheim fura góljáról és a mérkőzés tanulságairól

Bogdányi Norbert

Mats Hummels döntő szerepet játszott abban a  szituációban, amiből a Bayern 1:0-ás hátránya a Hoffenheim ellen kialakult. Az interjúban beszél erről, az első vereségről, a hibákról – és a 2017/18-as Bajnokok Ligája indulásról.

Herr Hummels, hogyan értékeli a 2:0-ás hoffenheimi vereséget?

Hummels: Ez egy különös meccs volt nehéz értékelni, nagyon jól irányítottuk a meccset, rengetegszer voltunk az ellenfél tizenhatosán belül. De csak nagyon kevés tiszta helyzetet sikerült kialakítani, viszont sok kapura lövésünk volt. A Hoffenheim viszont nagyon fegyelmezett és pontos volt. Három lövés, két gól. Ez az a minőség, ami belőlünk nyilvánvalóan hiányzott. Nagyon dominánsan játszottunk, de végül mégis kikaptunk 2:0-ra. De meg is érdemeltük, hisz gólra játsszák a meccset.

Mi hiányzott a legjobban a Bayernből?

Hummels: A tizenhatoson belüli helykihasználás, ez nyílvánvaló. A baloldalon Kingsley Coman hihetetlenül sok párharcot nyert, majdnemhogy azt csinált, amit akart. De aztán csak egy-két emberünk érkezett. Ha ott több emberrel próbálkoztunk volna, sokkal több helyzetünk lett volna.

Mi történt az első gólnál?

Hummels: Nem tudom, hogy mi a szabály ilyenkor. Egy másik labdát hoztak játékba, és gólt lőttek vele. A bíró azt mondta, hogy ha a másik labda nem zavar nem kell lefújni. Ez sajnos egyáltalán nem illik a helyzethez, hisz pont a másik labdával lőtték a gólt. Ennek ellenére nem lett volna szabad Uth-ot elengedni. De nagyon nehéz megítélni a szituációt. De az semmit sem segít, ha szabálytalannak nevezzük. De csak kíváncsiságból is érdekelne, hisz húsz éve focizok és sosem láttam ilyen szituációt.

A Bayern-játékosok beszéltek a bíróval. Mit mondtak neki?

Hummels: Mondtuk, hogy egy másik labda is játékban van. Nem kértünk videóbírót. Nincs semmi problémám azzal, ha valaki lehagy. Egyszerűen csak arra számítottam, hogy azt a labdát kell majd bedobni, ami a pályán van. Sokan erre számítottak. De úgy tűnik rosszul ítéltük meg.

A Bayern már a harmadik fordulóban kikapott. Izgalmasabb lesz idén a Bundesliga?

Hummels: Azért tavaly sem nyertünk mindig. Egy kicsit az ellenfelek gyengeségeiből is profitáltunk. Most az egyszer vesztettünk, Hoffenheimben előfordul, de nem elkerülhetetlen. Ez nem egy hatalmas probléma, persze csak akkor, ha helyesen reagálunk rá. Legjobb, ha a jövő héten mind a két meccset megnyerjük.

Az Anderlecht az ideális ellenfél kezdetnek a 2017/18-as Bajnokok Ligájában.

Hummels: Nem szeretek ilyen módon csapatokról beszélni. Az Anderlecht egy jó csapat, amelyik kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába. Jól kell teljesítenünk a győzelemhez. Természetesen mi vagyunk a favorit, de komolyan kell vennünk, és nem szabad megnyert meccsnek tekinteni.

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42353/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,mats hummels
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?