Blogolj!

Dominálni kell! A csoportot az elejétől kezdve vezetni akarjuk

Domonkos Altdorfer

A labdarúgás krémje újra terítéken. Kedd este egy hazai mérkőzéssel indítja az FC Bayern a 2017/18-as Bajnokok Ligája szezont. Nagy a várakozás az RSC Anderlecht elleni párharc előtt, Carlo Ancelotti bizakodóan tekint a következő időkre.

„Jobbak vagyunk, mint az előző évben. Remélem, hogy ezt az első meccsen meg is tudjuk mutatni!”

- nyilatkozta hétfőn a tréner.

„Örülünk, hogy a Bajnokok Ligája újra elindul, túl sokat kellett várnunk!

vélekedett Joshua Kimmich visszatekintve az utolsó, Madridi fellépésre a legrangosabb sorozat negyeddöntőjének visszavágójára.

A piros lap miatt, amelyet éppen azon a mérkőzésen kapott, Arturo Vidal kedden este nem léphet pályára. A chilei mellett hiányozni fog a sérült David Alaba és Juan Bernat is, sőt Franck Ribery szereplése is kérdéses, az csak a záró edzésen fog eldőlni.

Boateng a keretben

Jerome Boateng viszont újra kész segíteni csapatát, hogy az FCB sorozatban 14. nyitómeccsét megnyerhesse. Az Anderlecht elleni 3 pont sokat számít Manuel Neuernek:

„Fontos, hogy jól kezdjünk, főleg ha otthon játszunk. Meg akarjuk mutatni, és az elejétől fogva vezetni a csoportot.Ennek megfelelően „jól fel fogunk készülni, hogy sokat tudjunk az összecsapás előtt” 

- mondta a kapitány. Így el lehet feledtetni a hétvégi vereséget:

„Más arcunkat akarjuk mutatni. Gyorsan kell járatnunk a labdát. Meg kell próbálnunk dominálni, gólhelyzeteket kialakítani, aztán értékesíteni”

Visszafogott belgák

Az Anderlecht nem a legismertebb vendég az Allianz Arénában. A legutóbbi találkozás a belgákkal a 2007/08-as UEFA-Kupa szezonban volt. Mindazonáltal Ancelotti tiszteli az ellenfelet:

„Az Anderlecht jó csapat. Jól szervezettek és sok jó emberük van a támadó szekcióban. Jól fel kell készülnünk, és a megbeszéltekhez tartani magunkat”

A belgáknál egyáltalán nem tökéletes az összkép, még akkor sem, ha a Jupiler Pro League 10. helyezettje a hétvégén hátrányból felállva 3:2 es győzelmet aratott.

„Engem az foglalkoztat, hogy a labdabirtoklás és a támadójátékunk akadozik” 

- fejtette ki az edző, René Weiler. Ennek megfelelően visszafogottan fogalmazott a Bayern elleni párharc előtt a svájci:

„A lehető legjobban fel fogunk készülni, és megpróbáljuk a Bayernt a lehető legnagyobb harcra kényszeríteni. De a győzelemhez valószínűleg kevés lesz.”

A sajtótájékoztató szövege:

Neuer: Alapvetően nagyon fontos számunkra, hogy jól kezdjük a csoportkört. Ráadásul egy otthoni mérkőzésen… meg akarja szerezni az ember az első három pontot. A Bajnokok Ligájában, ami más, mint a Bundesliga vagy a Kupa, jól akarunk szerepelni, megmutatni, hogy mire vagyunk képesek, az elejétől kezdve vezetni akarjuk a csoportot.

Carlo: Az Anderlecht jó csapat. Jól szervezettek és sok jó emberük van a támadó szekcióban, akkor is, ha a szezon eleje nem sikerült jól. A legutóbbi meccsen már megmutatták. Gyorsak, és sok átadással játszanak. Mint mindig, az első Bajnokok Ligája mértkőzésünk előtt is óvatosnak kell lennünk, jól fel kell készülnünk. Fontos, hogy a vereség után jobb arcunkat mutassuk.

Neuer: Azt gondolom, hogy a Hoffenheim ellen jól kezdtünk, és most is így kell tennünk az Anderlecht ellen otthon a BL-ben. Már az első 30 percben dominálnunk kell, ahogy tettünk néhány napja is, amikor –főleg- a baloldalon voltunk veszélyesek és alakítottunk ki helyzeteket. Értékesítenünk kell ezeket, és a dominanciát ezúttal fenn kell tartanunk az egész meccsre.

Carlo: Az egész Anderlechtet figyeltem, jó játékosaik vannak. Jó a stratégiát kell kidolgoznunk, amihez tartanunk kell magunkat, és jól kell játszanunk. Ezek a legfontosabb dolgok, remélem majd meg is tudunk ezt valósítani.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42384/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,manuel neuer
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?