Blogolj!

Dr. Michael Gerlinger az ECA igazgatótanácsában

Sukupčák Marián

Dr. Michael Gerlingert, az FC Bayern München jogi igazgatóját, az Európai Klubszövetség (ECA) igazgatótanácsába választották be.

Gerlinger 2005-től van az FC Bayernnél, és azóta ő a felelős az intézményi és az egyéni ügyekért is. A 44 éves jogász tagja volt az egyesület képviselőinek, akik közreműködtek az ECA 2007-es alapításánál. Az UEFA oldaláról akkor a jelenlegi FIFA elnök, Gianni Infantino volt a tárgyaló fél.

2016 óta az ECA két helyet képvisel az UEFA Végrehajtó Testületében, és 2017 óta az UEFA-val együtt európai klubversenyeket hirdet. Gerlinger az "UEFA Club Competitions S.A." társfinanszírozásban az ECA három üzletvezetőjének egyike.

„Dr. Gerlinger az elmúlt években többször hozzájárult az európai labdarúgás jólétéhez.Nagy örömömre szolgál, hogy bekerült az európai klubfutball vezetőségébe. A német labdarúgást Dr. Gerlinger nagyon jól képviseltete. Gratulálok az FC Bayern München nevében is."

- mondta Karl-Heinz Rummenigge, az FC Bayern München elnöke. Miután Rummenigge, az ECA eddigi elnöke, majd egy évtized után személyes okokból lemondott, az ECA-tagok most Andrea Agnellit választották meg utódaként. Agnelli, a Juventus elnöke 2012 óta tagja az ECA igazgatótanácsának. Az egyik legfontosabb feladata a pénzügyi fair play revitalizációja, az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin együttműködésével.

Andrea Agnelli szintén üdvözli Gerlinger felvételét az ECA igazgatótanácsába.

"Karl-Heinz Rummenigge döntését, hogy nem lesz többé elérhető, mindannyian tiszteletben kell tartanunk. Ezért örülök, hogy Dr. Gerlinger képviseli a német labdarúgást és az FC Bayern Münchent a szervezetünkben. Michael profi, öt éve dolgozunk együtt az ECA-ban teljes bizalommal. Ő az ügyletek mestere, és olyan részletesen ismeri az európai klubfutball térképét, mint senki más. De mindenekelőtt barát."

Dr. Gerlinger, aki alkalmanként sportbíróként is dolgozik a Német Labdarúgó Szövetségben (DFB), egyik volt az elsők között, aki 2001-ben befejezte a FIFA mesterképzést a sport menedzsmentben.

"Annak ellenére, hogy mindent és mindenkit ismerek az ECA-ban," mondta kedden, "az igazgatótanács választása nagy megtiszteltetés és nagy felelősség. Örülök, hogy az európai labdarúgás számára én tölthetem be ezt a pozíciót a jövőben."

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42262/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,karl-heinz rummenigge
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?