Blogolj!

Thomas Müller behúzta a négyszázadikat

Amikor 2008 augusztusában egy nyári napon az oldalvonal mellett első felnőtt meccsén való bemutatkozására várt, még senki sem gondolta, hogy egy ilyen óriási nemzetközi karrier kezdődik el.

Csak egy 18 éves, a közelben felnőtt fiatal volt, akit a Hamburg ellen hoztak be a mérkőzés utolsó szakaszában. A napokban, több, mint 9 évvel később Thomas Müller a 400. tétmeccsét játszotta a Bayern München színeiben. Az ellenfél az 1899 Hoffenheim csapata volt.

Többszörös német bajnok, német kupagyőztes, egyszeres BL-győztes, világbajnok és világbajnoki aranycipős futballista. Az FC Bayern München ikonja.

"Senki sem mondta volna meg előre, hogy ilyen karrierje lesz."

- Ezt Hermann Gerland mondta az fcbayern.com-nak, aki több éven keresztül biztatta és edzette Müllert. -

"De egy jó csapata és több nagyszerű edzője volt. Kihasználta az alkalmakat, és nagyon jó benyomást tett mindenkinél."

Egy különös hangüzenet

Müller az első behívását a felnőtt csapatba egy hangalapú üzeneten kapta. A Felső-Bajorországból származó tinédzser korú német csatár éppen a letett vizsgáját ünnepelte, amikor a telefon jelzett.

"Először nem vettem fel. De aztán amikor meghallgattam a hangpostát, rájöttem, hogy Jürgen Klinsmanntól jött."

- mondta Müller, aki akkor a tartalékcsapatban focizott Gerland irányítása alatt.

"Thomas gólokat lőtt, mind meccseken, mind az edzéseken szép munkát végzett. Még nem állt készen, hogy ilyen körülmények között játsszon le 90 percet, de mégiscsak találatokat jegyzett! És ez a legfontosabb a fociban."

- jegyezte meg a "Tigris", aki ezzel emlékezett vissza annak a futballistának a karrierjére, aki mindig is egy kis csibész volt.

"Nagyon erős futó volt, aki könnyen felvette a versenyt mindegyik ellenfelével. Ez nagyon jól jött, főleg akkor, ha elvesztettük a labdát. Néha megpróbált meglépni, de természetesen észrevettem." - nevetett Gerland. "Emdenben játszottunk egy találkozót, ködös este volt és Thomas azt hitte, hogy nem látom. De észrevettem, hogy nem a saját térfelén van."

Müller képes volt játszani több poszton is, de a legveszélyesebb a kapu előtt volt.

Rummeniggét is lefutotta

Müller már letette a névjegyét a harmadosztályban, ahol 15 gólt lőtt 32 meccsen, de a következő szezonban jött az áttörés: mind a 34 Bundesliga-meccset végigjátszotta a 2009/10-es idény során. Arjen Robben után a második legeredményesebb lett a csapatban, valamint meghívót kapott Németország válogatottjába a dél-afrikai világbajnokságra. Öt góllal a torna gólkirály lett. Később nemzetközi szinten újabb nagyszerű érdemeket szerzett: 2013-ban triplázott a Bayernnel, a németekkel pedig 2014-ben vb-t nyert.

Ő tartja a jelenleg is a Bayernben játszó futballisták között a pályára lépési-rekordot - és még csak 27 éves! Ebben a szezonban a 11. helyre lépett fel az örökranglistán e téren. Olyanokat előzött meg, mint a jelenlegi elnök, Karl-Heinz Rummenigge, vagy a német világbajnok Lothar Matthäus. A mindenkori góllövőlistán a harmadik helyen áll 161 találattal, előtte 217 góllal az előbb említett Rummenigge és Gerd Müller (506) áll.

A sikerei ellenére Müller mindig többet és többet akar és nem áll meg az eddigi győzelmeit nézegetve.

"Focistaként mindig a legjobbat akarod nyújtani. Thomas mindig is nyerni akart, emellett pedig sokszor fontos gólokat lőtt. És még nem fejezte be." - mondta Gerland, aki a korábbi tanítványának a legjobbakat kívánva köszönt el. - "Sok gólt kívánok neki, gyerekeket és egy boldog életet. És ő is maradjon mindig egészséges!"

Fordította : Horváth Balázs

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42324/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?