Blogolj!

Süle és Rudy: Az újdonsült bajorok magabiztosan térnek vissza Hoffenheimbe

Domonkos Altdorfer

Sinsheim – Julian Nagelsmann biztos magában: „Fel tudjuk bosszantani a Bayernt.” A TSG 1899 Hoffenheim edzője optimizmust sugárzott a kéthetes válogatott szünet után, az FC Bayern München elleni meccs előtt.

Az előző évben négy pontot szereztek a „Nagelsmannok” a rekordbajnok ellen. Akkoriban viszont még a TSG-ért küzdöttek a válogatott játékosok, Sebastian Rudy és Niklas Süle, szombaton már az FC Bayern mezében térnek vissza Hoffenheimbe.

Nagelsmann nem feltétlenül kívánna ünnepnapot két volt játékosának – akik nagy szerepet vállaltak a tavalyi évben a 4. hely elérésében – visszatérésükkor:

„De azt kívánom nekik, hogy jó meccset játszanak.”

Ez még persze nem zárná ki a TSG sikerét.

Sok szakértő csodálkozva figyeli Rudy és Süle fejlődését, akik eddig a szezonban stabil játékosoknak számítanak a Bayernben. Még Nagelsmann is meglepődött egy kicsit a még mindig csak 22 éves belsővédő, Süle kapcsán. Azt mondta:

„Azt hittem, több idő kell neki. De Niklas nagyon jól csinálta a Bayernnél, szolídan megveti a lábát, és tisztázza helyzetét. „

Süle eddig, akárcsak Rudy, mindig a kezdőben kapott helyet, a Bayern szezonbeli első gólja a 3-1-es győzelem alkalmával a Leverkusen elleni nyitómeccsen egy korábbi hoffenheimi összjátékból született: Rudy ívelte a labdát egy szabadrúgás után a büntető területre, majd Süle fejelte a játékszert a kapuba.

Sülr harapósnak akar tűnni, Rudy pedig szilárd jelenség akar lenni a csapatban

Süle a konkurencia sérüléseiből is profitált a belső védelemben. A válogatottbeli csapattárs, Jerome Boateng még egy percet sem játszott az idei szezonban, a Hoffenheim ellen viszont már, hasonlóan a legutóbb még sérült James Rodriguezhez, valószínűleg a padon fog helyet foglalni. Süle azonban, akárcsak Rudy, nem fél a konkurenciától, mindketten meg akarják vetni lábukat a kezdő tizenegyben. Süle azt mondta:

„Harapósnak akarok tűnni.”

Az étvágy azonban evés közben jön meg.

Sebastian Rudy eddig technikai raffináltsággal, és játékintelligenciával győzte meg a münchenieket a középpálya közepén, ahol tényleg nagy űr támadt a spanyol válogatott irányító, Xabi Alonso visszavonulása után. De Rudy egy kiváló játékos, aki a jobb társakkal való összjáték mellett, úgy tűnik, maga is még jobb játékossá válik. A válogatottban is magától értetődő lett idő közben, hogy a 27 éves játékos megtalálható Toni Kroos oldalán, mint ez történt hétfőn is a Norvégia elleni 6:0-s győzelem alkalmával Stuttgartban. Rudy, aki Xabi Alonsot mindig is példaképeként jellemezte, azt mondta:

„Szilárd jelenséggé akarok válni a Bayernben.”

A tökéletes utódok keresése még folyamatban van

Hogy nem szállt inukba a bátorságuk, mindeddig bizonyította Rudy és Süle a listavezetőnél. Hoffenheimben lyuk maradt a két labdarúgó távozása után, amit még nem tudtak egyértelműen befoltozni. Süle pozíciójáért a jobb oldalon a védő hármasban két játékos, az új igazolás, Havard Nortveidt (West Ham United) és Emir Bicakcic küzdenek.

A középpálya közepén eddig az edző, Nagelsmann a rutinos Eugen Polanskit, a támadó Kerem Demirbayt és a fiatal tehetséget, Dennis Geigert variálta, de (eddig) nem találta meg a tökéletes helyettest. Kevin Vogt is tudja ezt a középső középpályás pozíciót játszani.

Nagelmsann emlékeztetett: Rudy is csak az előző szezon során vált megingathatatlan fix ponttá. És ez a fixpont adott egy olyan stabilitást a TSG-nek, ami a csapatot az FC Liverpool ellen elvesztett BL-Playoff meccsig jellemezte.

De következő héten a Hoffenheimiek csak az Európa-Ligában, a portugál Sporting Braga ellen lépnek pályára. Sebastian Rudy és Niklas Süle ezzel szemben az RSC Anderlechtet fogadják a Bajnokok Ligája nyitókörében.

Forrás : http://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42292/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?