Kimmich: végre kezdődik!

Bogdányi Norbert

Kimmich interjú: beszél többi között a válogatott tagságáról, a csapatról és a közelgő BL meccsről, valamint a hétvégi bajnoki meccsről.

Joshua, 21 meccset játszott végig sorozatban a német válogatottban. Ha valaki ezt két évvel ezelőtt mondta volna, csodálkoztál volna?

Kimmich: Igen, természetesen semmi esetre sem hittem volna el, azt hittem volna, hogy őrült. (nevet) Természetesen nagyon örülök, hogy ennyit játszhattam, egy évvel ezelőtt ezt még nem lehetett előre látni.

Pont egy hétig voltál a válogatottnál. Két meccs két győzelem, és egészségesen tértél vissza.

Kimmich: Az első meccs nem úgy alakult, ahogyan azt elképzeltük. Ennek ellenére nyertünk, ez is azt mutatja, hogy rossz teljesítmény ellenére is képesek vagyunk meccset nyerni. A második, norvégok elleni meccsen mindent sokkal jobban csináltunk. Óriási hangulat volt a teltházas stuttgarti stadionban, úgy gondolom, hogy jó meccset játszottunk, 6-0-ra nyertünk, ami azért nem olyan egyértelmű. Mindenki beleadott mindent. Azt gondolom, hogy helyes reakció volt az első meccs után.

De tekintsünk egy kicsit előre. A Bayernben megerőltető lesz a program. 7 meccs 3 hét alatt. Mekkora az izgatottság a közelgő angol-hetek miatt?

Kimmich: Nagyon nagy, Hoffenheimben kezdünk, ami egy elég nagy meccs lesz, aztán BL. Eddig nem voltak angol hetek, de most újra elkezdődik. Mindenki fitt Juan-t leszámítva. Nem tudom, mi van David-el, de egyébként készen állunk az elkövetkező hetekre.

Szombaton jön a Hoffenheim. Tavaly veszítettetek Hoffenheimben. Biztos most sem lesz egyszerű. Min fog múlni, mit kell szombaton mutatnotok?

Kimmich: Igen emlékszem, hogy vesztettünk. Nem voltunk jók az első félidőben, aztán jobbak lettünk, de hoffenheimben nagyon kellemetlen játszani. Tavaly nagyon jó szezonjuk volt, most sajnos nem tudták kvalifikálni magukat a BL-re. Semmi esetre sem lesz egyszerű, a kezdetektől oda kell figyelnünk.

Az edzőjüknek is biztosan lesz valami ötlete.

Kimmich: Igen, egy fiatal német edző, aki taktikailag nagyon jól szervezi a csapatát. Nehéz lesz feltörni, de a három pont a cél.

Vessünk egy pillantást keddre is. Az első BL csoportmérkőzés az Anderlecht ellen. Nyilvánvaló: meg kell nyerni!

Kimmich: Mindenképp. Végre újra kezdődik a BL. Szerintem mindenki várja, ahogy én is. Miután tavaly a negyeddöntőben kiestünk, elég sokáig kellet várni. De végre itt van!

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42215/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,joshua kimmich
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?