Blogolj!

Németország-Norvégia 6:0 - fél lábbal a világbajnokságon a Nationalelf

Tóth Renáta

A német válogatott hétfőn este 6:0-ra győzte le Norvégiát - Timo Werner duplájával, valamint Mesut Özil, Julian Draxler, Leon Goretzka és Mario Gomez góljaival. A Nationalelfet egy győzelem választja el a csoport elsőségtől, és a 2018-as világbajnokságra való kijutástól.

Az erőszak, az idegengyűlölet és kirekesztés ellen - a válogatott hivatalos szurkoló klubja üzenete a múlt heti incidenssel kapcsolatban

22. alkalommal játszott egymás ellen a két ország válogatottja Stuttgartban, teltház előtt (53.814 néző).

A világbajoki címvédő a kezdő sípszót követően támadásba lendült, és már a 2. percben veszélyeztette a norvég kaput. A 10. percben Mesut Özil találatával 1:0-ra vezettek a németek.
A második gólra sem kellett sokat várni: Toni Kroosnak (11.), Thomas Müllernek (13.) és Timo Wernernek (14.) is volt helyzete - de végül a 17. percben Julian Draxler talált be Rune Jarstein kapujába.

A németek dominanciája csak fokozódott az első félidőben, a norvégok helyzethez sem jutottak, csak a fejüket kapkodhatták - a 21. percben jött a 3. gól, Timo Werber által, majd a lipcsei csatár még a félidő előtt berúgta a 4-et is.
A csapatok 4:0-s német vezetéssel vonulhattak a félidőre.

A második félidőt Müller helyett Goretzka kezdte, aki rögtön meg is hálálta Löw bizalmát: az 50. percben megszerezte Németország 5. gólját.

A vendégek első veszélyes helyzete az 54. percben volt, Ole Selnaes rúgta a labdát az oldalhálóra, pár perccel később pedig Joshua King próbálkozott góllövéssel.

Németország ezt követően kicsit visszavett a tempóból, Löw pedig két stuttgarti kötődésű játékosnak adott lehetőséget pályára lépni: Sami Khedira Rudy-t, Mario Gomez pedig Wernert váltotta a pályán. Gomez a 79. percben újabb góllal örvendeztette meg a német közönséget, ezzel beállítva a végleges eredményt.

Joachim Löw: Hosszú idő óta ez volt az első mérkőzésünk hazai pályán, a nézők nagyon izgatottak voltak, hogy láthatják a válogatottat. Fantasztikus hangulat uralkodott a stadionban, amit a góljainkkal és a játékunkkal csak fokozni tudtunk. A csehek elleni mérkőzés után azt mondtuk, új lelket öntünk a csapatba. Egy ilyen játékkal, mint a mai, gólhelyzeteket lehet kialakítani. Az volt a mai célunk, hogy a lehető legtöbbször lőjjünk kapura. Öröm volt nézni a fiúkat a pályán.

Timo Werner: Más felállással léptünk pályára, és már az első perctől mi irányítottunk. Az 1:0-s vezetést követően sem álltunk meg, és örülök, hogy a válogatottban is ilyen gyakran be tudok találni - ez pedig ma nagyon különleges volt számomra. Köszönet a szurkolóknak, akik támogattak abban, hogy a legjobb legyek a pályán.

Julian Draxler: Prágában nem a legjobban játszottunk, ezért is akartunk itt Stuttgartban a nézőknek egy szuper játékot mutatni. A gólnál Mesut Özilnek akartam passzolni, de volt terem és lehetőségem arra, hogy én fejezhessem be a támadást.

Thomas Müller:  Pontosan kielemeztük a csehek elleni mérkőzést és ma este sokat meríthettünk belőle. Láthatóan sokkal jobbak voltunk ma este, igaz, a csehek jobban védekeztek, mint Norvégia ma este.

Sami Khedira:  Nagyon motiváltak voltunk, ma egy jobb teljesítményt akartunk mutatni, mint múlt héten pénteken. Jól kezdtünk és később sem álltunk meg. Mindannyian nagy kedvvel játszottunk ma este, és ezt a közönség is láthatta.

Joshua Kimmich: A kiemelkedő hangulat volt ma este, a teljesítményünk pedig passzolt hozzá. Összességében ez egy szuper este volt.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42033/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Bayern történelem: válogatottjaink,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,joshua kimmich,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?