Blogolj!

A kulcsember: a Bayernes Mats Hummels

A németek egy rájuk nem igazán jellemző, lassú és unalmas meccset játszottak Prágában. Mindezek ellenére ez épp elég volt arra, hogy a Cseh Köztársaság csapata ellen 2-1-es győzelmet arassanak. Nagy részben ez a Bayern középhátvédének, Mats Hummelsnek volt köszönhető. Kétségkívűl az egyik legjobbat nyújtó német futballista volt a pályán.

A mérkőzés elég nagy irammal kezdődött, hiszen Mesut Özil egy nagyszerű passzt játszott be Timo Wernernek a bal oldalról, aki köszönte szépen, egy nagyszerű átvétel után Tomás Václik lábai között gurította el a játékszert.

Egy ihletvesztett Németország a korai gól után

Sajnos a világbajnok ereje és küzdeni akarása ezután egy elég hosszú időre elfogyott. Semmi sem volt látható abból a tipikus német stílusból, így tehát a játék is lassult. Ezzel természetesen Csehországnak több nagy lehetőséget adtak, de a szomszéd a meccs ezen szakaszában még nem tudott élni ezekkel.

Toni Kroos volt az egyetlen, aki ügyes és gyors passzaival, valamint a játék tempójának diktálásával kitűnt a tömegből, de egyedül ő nem volt elég.

Összességében pontatlan passzok jellemezték a cseheket is, de ők ezt rendszerint a németek elleni támadóharmadban tették meg, miután lekontrázták őket. A Bayern München támadója, Thomas Müller viszont többször feltűnt a jobb oldalon szokásos kreativitásával, de ez nem igazán ért sokat a cseh védelem ellen. Pedig nem is dolgozott teljes gőzzel a pirosmezes csapat négyese.

Mats Hummels, a megmentő

A robosztus védő az egyik legnyugodtabb volt a mellette játszó Joshua Kimmich mellett. Több fontos közbelépése és szerelése volt a csehek támadásai végén. De még labdatartásban is nagy szerepe volt Hummelsnek, többször a középpályára is felnézett. Frusztráló lehetett nézni, hogy az egyik legdominánsabb játékos a pályán ő, a védelem közepén.

Azonban az előbb leírtak akkor váltak igazán gonddá, amikor Darida messziről egy hatalmas bombát eresztett ter Stegen kapujába, amit talán még az első számú Manuel Neuer sem fogott volna meg.

Hála azonban Mats Hummelsnek, egy izgalmas végjátékot láthattunk, hiszen a vége előtt kb. öt perccel a németek egy szabadrúgást kaptak a tizenhatos előtt, amit Kroos végzett el pazarul, majd Mats Hummels fejéről Tomás Vaclik mellett a hosszú felsőbe vágódott a labda.

A nagyszerű gól győzelmet hozott a konyhára, Németország továbbra is százszázalékosan áll a C-csoport élén. Tény, hogy a németek sokszor alszanak a selejtezős meccseken, mielőtt belecsapnának a nagy tornákba. Szurkolóként azt kérnénk, hogy úgy érjék el a további jó teljesítményeket, hogy ne több sérült Bayernes térjenek haza!

Fordította: Horváth Balázs

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41948/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Hírek a válogatottról,Játékosaink,mats hummels,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?