Blogolj!

Karl-Heinz Rummenigge bizakodó az európai fizetési plafonnal kapcsolatban


A Bayern München igazgatója, Karl-Heinz Rummenigge a kickernek adott interjújában elmondta, úgy gondolja, folyamatban van a fizetési plafon bevezetése az európai futballban.

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin korábban azt mondta, fontolgatja a fizetési plafon bevezetését, hogy szűkítse a rést a legnagyobb klubok és a többi csapat között.

Rummenigge több mint egy évtizedig volt az Európai Klubszövetség (ECA) vezérkarának tagja, a múltban az európai politikusok nem támogatták a terveit a játékosok fizetésének korlátozásával kapcsolatban.

„Néhányszor elmentem Brüsszelbe az UEFA elnökével, Michel Platinivel. Platini be akarta vezetni a fizetési plafont, mint ahogy az USA-ban is van, de újra és újra elutasították. Ez hiba volt a politikusoktól. Manapság már érkeznek jelek Brüsszelből, hogy újra átbeszélnék a dolgot. Ebből adódóan szükség van egy közös kezdeményezésre, hogy mindenki számára kedvező megoldás szülessen.”

A kérdés újra felvetődött a pénzügyi fair play-jel (FFP) kapcsolatban idén nyáron, miután a Paris Saint-Germain világrekord összegért, 222 millió euróért leigazolta Neymart a Barcelonából, és úgy tűnik, hamarosan Kylian Mbappéról is megegyeznek a Monacoval.

Rummenigge nem hisz az FFP-ben (pénzügyi fair play), amit az UEFA a 2011-12-es szezonban vezetett be. Szerinte teljes kudarc akárcsak a büntetések, amit egyes csapatok, például a PSG és a Manchester City kaptak korábban:

 „Következetesebb büntetéseket kéne bevezetni, és megláthatnánk, hogy a klubok tesznek-e jogi lépéseket az UEFA ellen az Európai Bíróságon.”

Rummenigge együttes fellépést szeretne, egy „kontrollálhatóbb és józanabb versenyért” a futballban.

„Ez fontos, hogy az ECA összefogott a FIFA-val és az UEFA-val, és a játékosok szakszervezetével, a FIFProval, hogy feltételeket dolgozzanak ki, hogy ez az egész egy kicsit ésszerűbb legyen újra. Ennek a négy egyesületnek össze kell dolgoznia a politikusokkal, hogy megoldást találjanak.A futballnak vissza kell térnie a gyökereihez. Ebből mindenkinek ki kell venni a részét, a kluboknak is.”

Az átigazolási díjak robbanásszerű növekedéséről Rummenigge sokadszor elmondta, hogy mindez már abszolút irreális a szurkolókszemével nézve is:

„Eltávolodtak a valóságtól, de ez nem újdonság. A legtöbb ember szerint ezek az árak már nem reálisak. Ezért is kell a klub futballnak szembenézni a kötelességeivel.”

Fordította: Regős András

Forrás: http://www.espn.co.uk/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41914/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?