Blogolj!

Az FCB volt az idei nyár egyik legnagyobb nyertese az átigazolások terén egész Európában

Egy hektikus nyár után az átigazolási időszak végleg lezárult. Hogy sikerült a Bayernnek ez az átigazolási szezon a többi európai nagy csapathoz képest?

Egy igen élénk nyara volt a Bundesliga óriásának, a Bayern ugyanis több változtatást is eszközölt az első számú csapatában. A nyári játékosmozgások kifogásolhatatlanok voltak, de vajon a bajoroknak volt a legjobb átigazolási szezonjuk egész Európában? Mielőtt megválaszolnánk ezt a kérdést, nézzünk meg egy rövid áttekintést a bajoroknál történő játékosmozgásokról.

Érkezett

Ahogy az már hagyománnyá vált a német csapatnál, minden átigazolást gyorsan még az időszak elején nyélbe ütöttek, nehogy bármilyen probléma történhessen. Januárban a csapatnál bejelentették Niklas Süle (20 millió euró) és Sebastian Rudy (ingyen) Hoffenheimtől való érkezését. Azonban a német duo csak nyáron csatlakozott a csapathoz.

A müncheniek a tehetséges szélső Kingsley Coman (21 millió euró) végleges megszerzésével folytatták. A francia játékos az elmúlt két szezont a bajoroknál töltötte kölcsönben a Juventustól és fontos tagjává vált a csapatnak.

A müncheniek negyedik nagy lépése Serge Gnabry (8 milló euró) megszerzése volt a Werdertől a nyári igazolások terén. Pár napra rá érkezett azonban a legnagyobb igazolás, amikor is a müncheniek mindenkit meglepve bejelentették Corentin Tolisso (41,5 millió euró) érkezését a Lyontól. Ez az összeg vált az új rekorddá a csapatnál.

A legmeglepőbb viszont a legutolsó igazolása volt a Bayern Münchennek, amikor is kölcsönvették 2 évre a kolumbiai szupersztárt James Rodriguezt (13 millió euró) megvásárlási opcióval.

Távozott

Bár sok játékost igazolt a csapat, igazából egy pár játékossal több távozott. Talán a legmeghatározóbb távozók Xabi Alonso és Philipp Lahm, akik visszavonultak a profi futball világából.

Miután egy fél szezont a Schalkéban játszott kölcsönben, Holger Badstuber ingyen csatlakozott a VFB Stuttgart csapatához. Egy másik belső védő Medhi Benatia (17 millió euró) a Juventus állandó játékosává vált, ahol az elmúlt szezonban kölcsönben szerepelt.

Douglas Costa szintén az olasz fekete fehérek csapatához csatlakozott. Ő egy évre került kölcsönbe a Juventushoz (6 millió euró), továbbá a Juventusnak kivásárlási joga is van.

Végül Serge Gnabry (1 millió euró) egy évet fog kölcsönben tölteni a német Hoffenheim csapatában, és Renato Sanches (8,5 millió euró) szintén 1 évre távozik az angol Swansea City csapatához kölcsönbe.

Hogy áll a Bayern München Európa többi nagy csapatához képest?

Első pillantásra nincs hatalmas probléma a bajorok nyári igazolásaival. Kiváló és tehetséges játékosokkal bővítették a már eddig is erős keretet, és eközben olyan játékosoktól váltak meg, akiknek valószínűleg nem lett volna esélyük ebben az erős keretben sok játékidőhöz jutniuk.

Az, hogy nem sikerült Lewandowski mögé helyettest igazolni, aggodalomra adhat okot, azonban egy olyan játékost találni, aki hajlandó majdnem minden meccsen padozni (úgy, hogy tehetségesebb csatár Thomas Müllernél) igen komoly kihívás.

A többi európai klubhoz viszonyítva, a Bayern nyári átigazolási szezonjára nem lehet mást mondani, minthogy kitűnő. Talán csak az AC Milan-nál és a PSG-nél figyelhettünk meg nagyobb igazolásokat. Azonban elnézve a klub pénzügyi helyzetét, és sebességét, amivel az átigazolási célpontokra lecsap, talán kijelenthető, hogy a Bayern nyári igazolásai voltak a legjobbak.

Fordította: Sas Máté

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41940/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?