3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Az FC Bayern saját sztárokat akar kinevelni

Bogdányi Norbert

Hermann Gerland 2001-óta különböző funkciókat lát el a Bayern edzői stábjában, nyugdíjba akart menni. Azonban a Bayern vezetősége az új akadémia vezetőjévé tette a 63 éves szakembert.

Hermann Gerland már egy nyugodt életre készült a tanyáján, a kelet vesztfáliai Marienfelden. Azonban a 63 éves szakembert, - aki 1990 és 1995 valamint 2001 óta a Bayern edzői stábjában különböző pozíciókat töltött be – továbbra is alkalmazzák.

Uli Honeß és Karl-Heinz Rummenigge az új 70 millió eurós akadémia vezetőjévé tette Gerlandot. Az „FC Bayern Campus” arról fog majd gondoskodni, hogy újra saját nevelésű tehetségek kerüljenek fel a profik közé.

A „Taktik Talk”-nál a dortmundi futballmúzeumban Manuel Neukirchner igazgatóval és Tobias Escherrel, a Taktik-portál spielverlagerung.de alapító tagjával, bepillantást engedett munkamódszerébe, a tehetségképző céljaiba és az új játékosgenerációba.

A legfontosabb kijelentések.

Herman Gerland…

… a feltételekről a Bayern-Campusban:

„Tökéletesek, egyszerűen kiválóak. Alig tudtam elhinni, amikor ezt mindet először láttam: a pályák, a legjobb orvosok, fizioterapeuták, masszőrök, edzők, segédedzők, pedagógusok, pszichológusok. Elképzelhetetlen. 1000 ember dolgozik ott. Az én időmben a Bochumnál csak egy szertárosunk és egy buszsofőrünk volt.

… az új tehetségképző céljairól:

” az utolsó játékosok, akik fel tudtak kerülni a profikhoz David Alaba és Thomas Müller voltak. Rég volt már. Lehetőleg minden évben szeretnénk egy-két játékost kinevelni, akik fel tudnak kerülni az első csapatba. És ha a Bayernhez nem is elegek, talán a Dortmundnak vagy a Schalkénak. És egyet a Vfl Bochumnak (nevet). És ha az edzőink ehhez nem lennének elegek, akkor lecserélem őket. Az sem probléma!”

Hermann Gerland profi futballistaként (1972-1984) csak a Vfl Bochumnál játszott (204meccs/4 gól). Különböző klubok vezetőedzőjeként kevésbé volt sikeres. Ezért amatőr-, utánpótlás és segédedzőként szerepelt az FC Bayernnél. Felfedezett és támogatott számtalan későbbi válogatott játékost, mint Schweinsteiger, Müller, Lahm, Hummels vagy Alaba. Bochumban született házas és 3 lánya is van.

… a volt válogatott Philipp Lahmról:

„Én nem Philipp Lahm felfedezője vagyok. Ő egyszerűen csak ott volt. De én voltam az, aki látta a hatalmas tehetségét. Akkoriban mindenhol úgy dicsértem Lahmot mint a keserű sört. Senki sem hitte, hogy megcsinálja. Még a feleségem is szkeptikus volt.

… a tehetségek új generációjáról:

„Egyre jobban képzettek, technikailag és taktikailag is. Mindenük megvan, amire szükségük van. Ha jók lesznek, olyan sokat fognak keresni, hogy a gyerekeik és az unokáik is jól élhetnek belőle. De oda kell figyelni, hogy ne kényeztessük el őket.

… a Bayern jelenlegi tehetségeiről:

Az U19-ünk a német bajnokság döntőjébe jutott, amit tizenegyes párbajban vesztett el a Dortmund ellen. Az U17 német bajnok lett. És 8 játékosunk az U15-ből a válogatottban játszik. Úgy gondolom, hogy pár év múlva néhányuk fel fog bukkanni az első csapatnál is. Ha nem sikerül, akkor valamit elrontottunk. De nekik is szorgalmasnak kell lenniük, keményen kell dolgozniuk. Különben nem fog menni. Én még most is nagyon becsvágyó vagyok, fitt és valamit el akarok érni.”

Forrás : http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41913/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Szakmai stáb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?