Blogolj!

Löw: el akarom kerülni a hierarchiát

Tóth Renáta

Prágai érkezésüket követően Joachim Löw és Mats Hummels képviselték a német válogatottat a sajtótájékoztatón. A világbajnok címvédő péntek este Csehország elleni lép pályára.

Löw: Senkinek nincs jegye a jövő évi VB-re. Mindenki tudja, jó teljesítményt kell nyújtani ahhoz, hogy a repülőn ülhessen majd.

Joachim Löw...
a selejtező mérkőzések soráni elvárásokról: Egy vagy két célunk volt. Ezt a csoportot már az elejétől dominálni akartuk és a lehető legkorábban kvalifikálni a világbajnokságra. És fiatal, új játékosokat akartunk tovább fejleszteni azért, hogy több lehetőségünk legyen egy-egy poszton, mint 2016-ban. Eddig úgy gondolom, ezeket sikerült elérnünk. A Konföderációs-Kupán sok új ismerettel gazdagodtunk. Egy új szezon kezdete előtt állunk, néhány világbajnokunk már visszatért, de többen még nem játszottak a csapatukban - erre pár nap alatt nem könnyű megoldást találni.

a cseh válogatottról: Papíron a csoport legjobb csapata. Valamit tenniük kell, ha fel akarnak zárkózni. Mindent meg fognak próbálni azért, hogy legalább egy pontot szerezzenek ellenünk. Az elmúlt 20 évben jól játszottak a tornákon és jó játékosaik voltak. Tiszteljük a cseheket.

a cseh válogatottról: Senkinek nincs jegye a jövő évi VB-re. Mindenki tudja, jó teljesítményt kell nyújtani ahhoz, hogy a repülőn ülhessen majd. Mindenkinek el kell gondolkodnia azon: Mik a céljaim? Mit tehetek azért, hogy jobb legyek, hogy jó formában lehessek? Ezt várom el a játékosoktól. Ha ez nincs meg, a VB-n nehéz dolgunk lesz. Más országoknak is nagy tehetségeik vannak. Minden, ami a múltban történt, az a futballban már nem számít. Mindenki tudja, készen kell állnia a jövő évi megmérettetésre. A Konföderációs Kupán kicsit bővült a játékos kör, de a keret véglegesítése nem ma fog eldőlni. Minden játékos tudja, mit kell tennie.

Julian Draxler helyzetéről: Julian eddig otthonosan érezte magát Párizsban, úgy gondolom, fejlődött, gólokat is lőtt. Igaz, Neymar leigazolása nem jött ki jól a számára, de Julian nemcsak a bal szélen, hanem a jobb oldalon és középen is játszani. Julian tudja, hogyan oldhatja meg a helyzetet, télen meglátjuk, hogy sikerül.

Benedikt Höwedes átigazolásáról: Örülök Benninek, úgy gondolom, a Juve egy olyan csapat, amely nemzetközileg sokat ért el, továbbá állandó esélyese az olasz bajnokság megnyerésének. Benni egy megbízható, lelkiismeretes játékos, aki teljesíti a rá bízott feladatokat.

a Csehország elleni kezdőcsapatról: Mats Hummels, Toni Kroos, Thomas Müller, Jonas Hector, Joshua Kimmich és Mesut Özil játszani fognak, Marc-André ter Stegen áll majd a kapuban. Timo Werner is kezdő lehet, de erről az utolsó edzés után döntünk majd. Norvégia ellen valószínűleg 2-3 helyen változtatunk majd a felálláson. Azoknak, akik játszottak a Konföderációs Kupán, két mérkőzés három napon belül soknak tűnhet - ezt az első után meglátjuk majd. Többet birtokoljuk a labdát, mint az ellenfél.

a csatárposzton belüli rangsorról: A hierarchiát el akarom kerülni, teljesen különböző játékosaink vannak. Timo Werner akkor játszik jobban, ha legelöl van, Mario Gomez és Sandro Wagner inkább középcsatárok. Wagner a Konföderációs Kupán engem abszolút meggyőzött. Rajtuk kívül Stindlre és Thomas Müllerre is lehet számítani. Örülök, hogy ennyire különböző játékosaink vannak, az ellenféltől függően lehet majd őket játszatni.

Mats Hummels...
a visszatéréséről a válogatottba: Figyelmesen övettem a Konföderációs Kupát, nagyon élveztem, és nem éreztem magam rosszul amiatt, hogy szünetet tartottam. Örültem annak, hogy ismét a válogatottban lehetek. Régóta nem láttuk egymást, jó, hogy ismét együtt vagyunk a válogatottban. Úgy gondolom, egy nagyon erős válogatott állt össze.

a világbajnokságról: Nem gondoltam még rá - pedig most zajlanak a selejtezők. Úgy gondolom, egy ilyen tornára felkészülni több, mint kvalifikálni rá, amit még nem értünk el, de szeretnénk, ha hamarosan sikerülne. Jól fel kell készülnünk az elkövetkezendő két mérkőzésre. A decemberi sorsolást követően már foglalkozhatunk a VB-vel, addig még minden csak fikció.

a védelem felállásáról: Mindkét felállásban szívesen játszom, de a hármas nem lehet túl védekező. Mindegyiknek megvan a maga előnye. Holnap szerintem a 4 védős felállást várható majd.

a cseh válogatottról: A németországi mérkőzésen a 3:0-s vereségük ellenére jól játszottak, sok nehéz szituációból kellett kimentenünk magunkat. Most sem egyszerű mérkőzéssel számolok. Néhány játékost ismerünk a Bundesligából. Nem akarunk holnap kockáztatni. Az U21-es csapattal már veszítettem Csehország ellen, ezért sem akarom, hogy ez újra megtörténjen.

a visszatérőkre nehezedő nyomásról: Úgy gondolom, hogy bizonyítanunk kell, amit én pozitív dolognak találok. 2009-ben, amikor U21-es Európa-bajnokságot nyertünk, az a csapat már volt ilyen helyzetben. Mögöttünk tehetséges fiatalok állnak, ez pedig erőssebbé tesz majd minket. A végén csak az számít, hogy Németország egy nagyon erős válogatottal álljon fel.

forrás: dfb.de


 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41868/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Bayern történelem: válogatottjaink,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,mats hummels
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?